Rico Verhoeven showt indrukwekkend resultaat van 86 uur vasten

Rico Verhoeven is van alle markten thuis. Hij acteert, is een fervent autoliefhebber, maar we kennen hem natuurlijk vooral als kickbokser. Iets wat hij goed kan: al ruim tien jaar is hij de wereldkampioen zwaargewicht bij Glory. Een titel die hij onlangs nog met succes wist te verdedigen, toen hij wist af te rekenen met Tariq Osaro. Daar kreeg hij overigens ook nog een aardig zakcentje voor.

Als absolute topsporter is Rico constant bezig om zo fit mogelijk te zijn en om de beste versie van zichzelf te etaleren. Daar hanteert hij verschillende methodes voor. Eén van die methodes is vasten. De kickbokser heeft een periode erop zitten waarbij hij maar liefst 86 uur lang achter elkaar niets heeft gegeten. In totaal is dat 3,5 dag. Het enige wat de kickbokser tot zich heeft genomen is water. Hij deed deze challenge om een betere versie van zichzelf te worden, zo laat hij weten via social media.

De watervast doet in veel opzichten denken aan het dieet dat UFC-president Dana White onlangs deed. Hij deed hetzelfde, ook voor 86 uur, en nam naast water ook nog bottenbouillon. Rico is dan ook geïnspireerd geraakt door Dana en nam de vast klakkeloos over. Toen hij hiermee begon, dronk hij de eerste 24 uur alleen maar met citroensap bij zijn water, zodat het nog een beetje smaak had én hij nog vitamines en mineralen binnenkreeg. Vanaf de tweede dag nam Rico twee keer per dag bottenbouillon.

Het eindresultaat op Instagram

Rico deelt het eindresultaat op Instagram en schrijft erbij: “Nooit gedacht dat ik 3,5 dagen zonder eten zou kunnen. Ik wilde mezelf uitdagen om te zien of ik nog steeds de discipline heb om mezelf puur voor mezelf te pushen… om een betere versie van mezelf te worden, zowel fysiek als mentaal. Mission accomplished!”

Bekijk de video hieronder: