54-jarige Dana White deelt verbluffende resultaten van watervast

Dana White is de huidige voorzitter van de Ultimate Fighting Championship, de grootste MMA-organisatie ter wereld. Onder leiding van White, is de UFC uitgegroeid tot een wereldwijd podium van miljarden.

In een video op X vertelde Dana White dat hij na het UFC 295-gevecht tussen Jiří Procházka en Alex Pereira, dat op 11 november jongstleden plaatsvond in New York, begon met de vastperiode, die eindigde op woensdag: 86 uur in totaal. White beweerde dat een dergelijke vast de kans op onder meer kanker en Alzheimer met liefst 70% zou verminderen. “Ik ben uiteraard geen dokter, maar deskundigen hebben mij verteld dat watervasten kan helpen het risico op kanker aanzienlijk te verminderen. Alzheimer en een heleboel andere gezondheidsproblemen”, zo vertelde White op X.

Hoe ging de vast in zijn werk?

Zoals gezegd bestond het dieet van Dana uit enkel water en zogenoemd bottenbouillon. Hij legde uit dat hij de eerste 24 uur van het vasten alleen water met elektrolyten dronk. Elektrolyten vervullen een enorm belangrijke functie in je lichaam. Zo zijn deze mineralen betrokken bij de regulering van de bloeddruk, de vochtbalans en zuurgraad van je lichaam, en dus een welkome aanvulling. Vervolgens voegde hij gedurende de volgende twee dagen bottenbouillon toe aan zijn vloeibare dieet en dronk het tweemaal daags.

Naar eigen zeggen verloor Dana White 17 kilo met het dieet, en dat is ook wel te zien aan de foto die hij na afloop deelde.