Ontroerende Netflix-documentaire over het leven van Jon Batiste

American Symphony, gemaakt door de documentairemaker Matthew Heinemans, volgt het verhaal van de muzikant Jon Batiste en zijn vrouw Suleika Jaouad. In deze documentaire zijn zowel al zijn hoogtepunten als dieptepunten te zien. Van zijn succesvolle carrière die in een keer explodeerd, tot aan de tegenslagen van de gezondheid van zijn vrouw Suleika, het komt allemaal aan bod tijdens dit aangrijpende verhaal.

De 37-jarige Jon Batiste is een zeer getalenteerde muzikant. Zo haalde hij een BA en MFA aan de wereldberoemde Juilliard School in New York en won hij in 2020 een Academy Award voor Best Original Score voor de Disney/Pixar-film SOUL. Daarnaast is hij ook nog eens de tweede zwarte componist in de geschiedenis die een Academy Award won voor een compositie. De jazzmusicus Herbie Hancock behaalde eerder deze titel. Zijn meest recente album ‘WE ARE’ werd in maart 2021 uitgebracht en werd vervolgens voor elf Grammy’s in zeven verschillende categorieën genomineerd. Iets wat nog niet eerder in de geschiedenis van de Grammy is voorgekomen. Uiteindelijk ging hij met vijf Grammy’s naar huis, waaronder de ‘Album of the Year’.

IMDb-score van American Symphony en reacties van kijkers

De documentaire van Netflix scoort erg goed. Zo scoort hij op IMDb een 8.3 van de 10 sterren en heeft hij al meerdere nominaties en prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Philadelphia Film Festival Award en de Woodstock Film Festival Award voor ‘best documentary feature’. Op de site Rotten Tomatoes scoort hij zelfs 93% op de Tomatometer. Insane! Deze nieuwe Netflix documentaire belooft in ieder geval veel goeds en wij kunnen dan ook niet wachten om hem 29 november 2023 te gaan bekijken. 

Bekijk de trailer in de YouTube-video hieronder: