Mercedes Tiffany Blue Urban G wagon

De naam zegt het al, maar de dikke Mercedes G Wagon van Rico Verhoeven heeft van binnen een totaal andere kleur gekregen. Waar het in eerste instantie een beetje een ‘saaie’ grijze kleur had, is het nu voorzien van een spetterende Tiffany Blue kleur.

Bij een nieuw interieur denk je normaal gesproken vooral dat de stoelen en eventueel het stuur zijn aangepast. Daar is bij de Mercedes G Wagon van Rico echter geen sprake van. Bij hem is echt het héle interieur aangepakt zoals de deuren en het plafond. Het plafond is zelfs voorzien van een soort sterrenhemel. En dat is nog niet alles. De oplettende kijker ziet ook dat de remblokken voorzien zijn van die Tiffany Blue kleur.

Wat is er met de kleur Tiffany Blue?

Tiffany Blue is de informele naam voor de eieren die door het Amerikaanse roodborstje zijn gelegd en wordt vooral geassocieerd met Tiffany & Co., het sieradenbedrijf in New York City, opgericht door Charles Tiffany en John Young in 1837. De kleur werd eerst gebruikt op de omslag van Tiffany’s Blue Book. Sindsdien heeft Tiffany & Co. de kleur veelvuldig gebruikt op promotiemateriaal en sinds 1998 is de kleur Tiffany Blue geregistreerd als kleurhandelsmerk door Tiffany & Co. Het wordt geproduceerd als een eigen aangepaste kleur.

Bekijk in de onderstaande post op Instagram hoe de Mercedes G Wagon van Rico Verhoeven is geworden:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

Kleurrijke auto’s van Rico Verhoeven

Rico geeft in zijn post aan dat het een Mind Blowing resultaat is. Wij denken dan ook dat dit wel even heeft geduurd voordat dit sterk staaltje vakmanschap klaar was. Normaal gesproken krijg je bij een wat langere onderhoudsbeurt, laten we het zo maar even noemen, de keuze om een leenauto mee te krijgen. Al zal Rico daar geen gebruik van hoeven maken, zo heeft hij nog een McLaren 720S, die hij nog geen jaar geleden ook al een andere kleur gaf.

Wij zijn benieuwd welke auto de volgende gelukkige is. Wij kijken uit naar de volgende metamorfose, of het nu om de binnen- of buitenkant gaat.