Wie is Richard Branson?

Richard Charles Nicholas Branson is geboren op 18 juli 1950 in London. Hij is een Britse zakenman en de oprichter van de Virgin Group. In 1970, toen hij nog studeerde, richtte hij het platenlabel Virgin Records op. De eerste plaat, die werd gemaakt met Mike Oldfield, was gelijk een wereldwijde hit. Later bracht het platenlabel werk uit van onder andere Genisis en Culture Club. Dit maakte hem een miljonair op 23-jarige leeftijd. Naast Virgin Records is Branson ook oprichter van de luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic, het mobiele telefoon bedrijf Virgin Mobile, Virgin Racing en nog veel meer.

Ondanks dat hij 72 jaar is, is Richard Branson nog steeds een fanatieke sporter. Hij is het oudste mens dat in 2012 Het Kanaal kitesurfend overstak. Vandaag de dag vindt hij het nog steeds heerlijk om te kitesurfen. Daarnaast traint hij ook nog. Hoewel hij geen squats en deadlifts meer doet, lijkt de man onvermoeibaar. De bewegingen die hij uitvoert zijn geweldige oefeningen voor het hele lichaam. Ze versterken de spieren en houden de gewrichten levendig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Richard Branson (@richardbranson)

De work-out van Richard Branson

De training van Richard Branson bestaat uit verschillende oefeningen. Zo traint hij zijn bovenlichaam met banded rows. Om deze oefening goed te doen, bevestig je de weerstandsband op borsthoogte. Je houdt de band vast met een bovenhandse greep met je armen gestrekt op schouderbreedte van elkaar. Dan trek je, met je schouders naar beneden, de band naar je borstbeen. Trek totdat je ellebogen achter je rug gaan, pauzeer een seconde of twee en breng dan langzaam je armen naar de startpositie. Herhaal deze beweging voor 10 – 12 herhalingen voor 3 – 4 sets.

Ook gebruikt hij battle ropes. Deze zijn een uitstekend hulpmiddel voor het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Om uit te voeren moet je een touw in elke hand houden met een neutrale greep. Sta een beetje gehurkt en begin afwisselend elke arm op en neer te bewegen. Blijf 1 tot 2 minuten per set slingeren, voor een totaal van 3 tot 4 sets.

Als laatste doet de zakenman Chin-ups. Deze zijn iets makkelijker uit te voeren dan pull-ups. Het grootste verschil is dat je bij Chin-ups een onderhandse greep gebruikt terwijl je bij een Pull-up een bovenhandse greep gebruikt. Om dit goed te doen moet je het gevoel hebben dat je je ellebogen naar de grond trekt. Op deze manier train je namelijk meerdere borstspieren en niet alleen je biceps. Herhaal deze beweging zo vaak als je kan voor 3 – 4 sets.

Als jij er zo goed uit wil als Branson op 72-jarige leeftijd, dan weet je wat je moet doen.