Mark Zuckerberg had op 22 jarige leeftijd al een miljoen op de bank, terwijl Larry Ellison (Oracle) dat pas lukte op 42 jarige leeftijd. Vandaag zijn ze beiden miljardair. Sommige ondernemers lukt het op hele jonge leeftijd. Voor andere duurt het decennia’s. Deze acht heren en dame,  flikte het al voor hun 30ste miljonair te worden en uiteindelijk miljardair.

Mark Zuckenberg: 22

Terwijl jij biertjes in de kroeg weg tikte op de donderdagavonden en continu bezig was met chicks versieren, had Mark Zuckenberg al een dikke miljoen op de bank. Dit dankzij een investering van VC Accel, waardoor hij 1 miljoen dollar kon bijschrijven op zijn studentenrekening. Nog geen jaar later wist de CEO van Facebook dit bedrag met duizend keer te meervoudige toen hij de jongste miljardair ooit werd.

Vandaag de dag heeft Mark $43.5 miljard.

mark zuckerberg

Evan Spiegel: 23

Hij was een jaartje ouder dan Mark, maar Evan die de razend populaire app snapchat bedacht kreeg een investering van $80 miljoen, waarvan hij er 20 van mocht houden. Twee jaar later werd dit al een miljard.

Vandaag de dag heeft Evan Spiegel $2.1 miljard.

Evan Spiegel

Sir Richard Branson: 23

Richard startte een eigen platenlabel toen hij nog studeerde, maar wist met de eerste plaat die hij uitbracht van Mike Oldfield een wereldhit te scoren. Kort hierna vergroten hij het imperium Virgin met onder andere een vliegtuigmaatschappij  en een telefoonmaatschappij. Ondanks de miljarden die hij heeft blijft Richard zich vertonen als een hippie en gaat ie elk weekend kiteboarden.

Vandaag de dag heeft Richard Branson $4.7 miljard.

richard

Carlos Slim: 25

Carlos is zeker een slimme vent. De telecom magnaat uit Mexico wist zijn eerste miljoenen te vergaren in de vastgoedhandel. Later startte hij een telecom bedrijf, waarmee hij zijn eerste miljard binnenhaalde op de leeftijd van 51. Vandaag de dag is hij de één op na rijkste man van de wereld, en werkt hij maar drie dagen per week.

Vandaag de dag heeft Carlos Slim $49.4 miljard.

Mexican billionaire Carlos Slim stands for a photograph in New York, U.S., on Wednesday, Feb. 9, 2011. Slim, named the world's richest man by Forbes Magazine, said he's seeking to boost his investments in Colombia because of the country's open policy on oil exploration, its mineral assets and growing middle class. Photographer: Chris Goodney/Bloomberg via Getty Images

Larry Page: 25

Als mede-oprichter van Google verdiende hij zijn eerste miljoenen met de zoekmachine op de leeftijd van 25. Op zijn 30ste werd hij miljardair, en vanaf hier ging het heel snel met Larry.

Vandaag de dag heeft Larry Page $37.4 miljard.

larry page

Bill Gates: 26

Hij werd in 1981 miljonair op de leeftijd van 26, en sindsdien gaat Bill ski-high. Hij was destijds de jongste billionaire, en nu de allerrijkste dude van de wereld.

Vandaag de dag heeft Bill Gates $77.6 miljard.

WASHINGTON - JUNE 10: Microsoft Chairman Bill Gates speaks during a news conference at the Newseum June 10, 2010 in Washington, DC. The news conference was to present recommendations to Congress and President Obama "to revolutionize U.S. energy innovation." (Photo by Alex Wong/Getty Images) *** Local Caption *** Bill Gates

Elon Musk: 27

De oprichter van het betaalsysteem PayPal, elektrische motorfabrikant Tesla en SpaceX behaalde de status selfmade miljonair op 27 jarige leeftijd, na het verkopen van zijn internet bedrijf voor 300 miljoen. De innovatieve ondernemer investeerde dit allemaal terug met succes, want hij werd op 41 jarige leeftijd miljardair.

Vandaag de dag heeft Elon Musk $10.8 miljard.

 

Sara Blakely: 29

Niet alleen mannen wisten de titel selfmade miljonair tot zich te rekenen, want ook Sara hoort thuis in dit rijtje. Deze dame wist binnen één jaar miljonair te worden met haar bedrijf Spanx dat onzichtbare panty’s maakt, waarvan ze nog steeds 100% eigenaar is.

Vandaag de dag heeft Sara Blakely $1 miljard.

Sara blakely