Genieten in een goed restaurant doe je bij deze Amsterdamse aanraders

In Amsterdam is er meer dan genoeg te doen. Zo lieten we je eerder al weten wat de leukste terrassen in Amsterdam waren. Een uitgebreid en goedverzorgd diner is echter ook van groot belang. Ben je op zoek naar een restaurant in Amsterdam, dan kom je al gauw voor het grote aanbod te staan. Wij selecteerden daarom 5 absolute aanraders.

De Gouden Reael

Onder Amsterdammers is deze zaak legendarisch. Dat komt vooral door de geschiedenis. Vijfendertig jaar geleden begon chef Alain Caron hier zijn carrière. Met zijn kinderen op de arm solliciteerde hij in 1983 bij de Gouden Reael. Het was het begin van een lang hoofdstuk. Nu is het stokje overgenomen door zijn familie. Je vindt De Gouden Reael op het Reaeleneiland. De inrichting is zowel warm als chique, met veel kunst aan de muur en warme kleuren in het interieur. Doordat het hier om een Franse bistro gaat, vind je hier veel Franse gerechten. Aan de bar kun je urenlang doorbrengen, mede vanwege de uitgebreide wijnkaart. Bijpassende borrelgerechten zijn onder andere sardines, oesters en een heerlijke charcuterie. Behoefte aan dineren? Ook dan is er ruimschoots keuze. Bestel bijvoorbeeld ratatouille of kalfsentrecôte en je smaakpapillen zullen ongetwijfeld getriggerd worden.

View this post on Instagram

Onze cuisiniers 👨🏻‍🍳

A post shared by Restaurant De Gouden Reael (@degoudenreael) on

Felix

In Amsterdam vind je ook Felix. Dit restaurant is gevestigd in hetzelfde pand als het ‘cultuurhuis’ Felix Meritis. De geschiedenis van het pand is erg indrukwekkend en is dan ook terug te zien in het concept dat in het restaurant wordt gehanteerd. Aan de geboorte van het gebouw in 1788 stonden een grote groep van wetenschappers en kunstenaars. De creatieve geest zijn ze bij Felix niet verloren. In hun gerechten verwijzen ze naar het verleden, maar komt ook een duidelijke visie op de toekomst terug. Tussen het cultuurhuis en het restaurant wordt er veel samengewerkt. Elke ruimte in dit interieur verwijst namelijk naar een bepaalde periode uit de geschiedenis van het pand. Een aanrader is het Felix |360 concept. Dit concept (het menu is nog een verrassing) combineert de omgeving waarin je eet met hetgeen er op je bord ligt. Dit samen zorgt voor de ultieme belevenis.

Wils

Bij Wils ligt de nadruk op vuur. Vuur is immers onmisbaar in elke (chef)keuken en dit zie je dan dus ook terug in verrassende en smakelijke gerechten die worden geserveerd. Uniek aan Wils is het uitzicht. Vanuit het restaurant kijk je namelijk uit op het Olympisch Stadion. Architect Jan Wils ontwierp die Stadion ooit, hetgeen een grote inspiratiebron is geweest voor het restaurant (en de naam). Het is zowel mogelijk om te lunchen als om te dineren in het restaurant. Vooral het dineren is een aanrader, met unieke gerechten en ingrediënten op de kaart. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor kwartel, gele biet en eendenhartjes.

Edel by Dennis

Aan de Postjesweg in Amsterdam is Edel by Dennis te vinden. Dit restaurant doet hip, jong en experimenteel aan. Die vlotte en stoere uitstraling van het restaurant is te wijden aan de kaart, de visie én het interieur. Zo is er binnen street art te vinden, die door de New Yorkse kunstenaar Elle zijn ontworpen. De visie van Edel by Dennis is duidelijk: experimenteren, creëren en innovatief bezig zijn met het eten. Dit is dan ook een reden dat de menukaart vaak veranderd. Wil je hier dineren, dan kan je onder andere kiezen uit imposante burgers, gnocchi en hoeve ei. Een avond borrelen (op het terras) kan ook perfect. Er zijn namelijk vele cocktails te vinden op de kaart. Het is hiermee de perfecte plek om je te laten inspireren én te ontspannen.

HICK’S

Iedereen kent het gevoel van een bezoek brengen aan je familie en dan vooral het samen eten. Zeker met een groot gezin betekent dit veel knusheid, warmte en gezelligheid. Dat gevoel wil HICK’S uitstralen. De naam van dit restaurant verwijst naar het Amerikaanse woord voor provinciaal en dat is terug te zien. Het restaurant ziet er huiselijk, maar tegelijkertijd op-en-top verzorgd uit. Denk je aan het lezen van deze tekst aan die typische gerechten die je moeder, vader of oma altijd maakte? Grote kans dat je die dan terugvindt op de kaart. Zo zijn er veel ei-klassiekers te vinden, maar ook meatball pasta, mac ’n cheese en veel soorten sandwiches. Of je nu wil ontbijten, lunchen of dineren; in dit restaurant kan het allemaal.