Komt er een remake?

Het is oorverdovend stil rondom de nieuwe Grand Theft Auto game. Hoewel GTA 5 al op de Xbox 360 en PS3 werd uitgebracht weten we nog steeds niks concreets over GTA 6. Naast een heleboel geruchten moeten gamers vooral heel geduldig zijn en wachten op duidelijkheid. Vandaar dat sommige media opperen dat Rockstar een remake van vorige delen gaat maken. Helaas is dit idee onrealistisch.

Hier zijn verschillende redenen voor. In tegenstelling tot veel andere ontwikkelaars heeft Rockstar nog nooit een échte remake uitgebracht. Een game zoals L.A. Noire is opgepoetst van de Xbox 360/PS3 naar de Xbox One/PS4, maar dit is slechts een port. Dat Rockstar een remake uit gaat brengen als zoethoudertje tot GTA 6 is dan ook zeer onwaarschijnlijk. Het zou er namelijk voor zorgen dat GTA 6 nóg later wordt uitgebracht.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xudo Games (@xudogames)

Wachten op Grand Theft Auto 6

Strauss Zelnick, de CEO van moederbedrijf Take-Two Interactive, vertelde eerder al dat hij nooit zou willen dat remasters als simpele ports zouden voelen. Aangezien GTA 3, Vice City en San Andreas 20 tot 17 jaar geleden zijn uitgebracht, zullen de games compleet vernieuwd moeten worden. Dat zou voor heel veel afleiding zorgen van andere titels zoals GTA Online en Read Dead Online. Er is dus simpelweg geen tijd om een remaster mogelijk te maken. Ook is een remake voorlopig niet nodig voor Rockstar omdat ze al miljoenen verdienen met GTA Online. Ook met de port naar de Xbox Series X en de Playstation 5 blijft deze melkkoe voorlopig nog veel geld opleveren. Bovendien heeft Rockstar met bijvoorbeeld Red Dead Redemption al vaker laten zien dat ze hun tijd nemen om met een nieuw product te komen. Hierom heeft Rockstar dus geen enkele haast om de komende jaren met een remake van San Andreas te komen. Dat is hoogstens iets voor de lange termijn.

Overigens zijn er wel mods die GTA San Andreas er als een gloednieuwe game uit laten zien. Check dat in dit YouTube-filmpje: