Een aantal goede tips van een relatietherapeut

Relaties zijn al moeilijk genoeg. Je moet soms enorm wennen aan een ander persoon en je zult je gedrag ook op de ander moeten aanpassen. Relatietherapeuten komen regelmatig in aanraking met mensen die hier wat meer moeite mee hebben. De relatietherapeut vraagt van alles uit in zo’n sessie en daar komt ook wel eens ter sprake wat mensen nou graag van hun partner zouden willen zien. Als jij deze drie kenmerken bezit, ben jij de meest ideale partner.

1. Investeer in jullie relatie

De nummer één gaat over het investeren in je relatie. Als je langer samen bent kan het zijn dat alles vanzelfsprekend lijkt, maar neem dit niet voor lief. Je bent misschien hartstikke gelukkig waardoor je denkt dat alles wel goed zit. Dit is namelijk niet altijd even waar. Zorg ervoor dat je blijft investeren in jullie relatie om zo ook aan de ander te laten zien dat je nog interesse hebt en graag moeite wilt doen voor de ander. Besef je dus dat je heel veel geluk hebt met haar en laat haar dit ook weten.

relatietherapeut tips goede partner zijn

2. Ga samen dingen doen

Het is belangrijk dat je in een relatie ook tijd met elkaar doorbrengt. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar toch zit het misschien wat anders in elkaar dan je denkt. Met elkaar afspreken is namelijk niet hetzelfde als ook écht tijd met elkaar doorbrengen. Fysieke nabijheid is erg fijn in een relatie, maar velen zoeken ook juist die innerlijke connectie. Lekker met elkaar praten over van alles en nog wat is erg belangrijk. Combineer beide met elkaar en ga eens een keertje lekker met z’n tweeën eten op een plek waar niet veel anderen zijn.

3. Wees eerlijk en respecteer elkaar

In een relatie is communicatie misschien wel het aller belangrijkst. Daarom is dit ook de laatste van de drie kenmerken die je de meest ideale partner maakt: word beter in communiceren. Wees daarom ook duidelijk over wat je van de relatie vindt, of je iets mist en of er misschien wat meer in elkaar geïnvesteerd moet worden. Daar tegenover staat dat je ook bereid moet zijn te luisteren naar haar en ook haar meningen moet respecteren. Jullie zitten samen in een relatie dus moet je ook altijd vanuit elkaars perspectief kunnen denken.

drie kenmerken ideale partner