Was het beëindigen van m’n relatie wel de juiste keuze?

Je hebt pas geleden je relatie beëindigd, maar bent niet zo zeker of dit de juiste keuze voor je was. Logisch, want je hebt om deze persoon gegeven en vast veel tijd in de relatie gestopt. Toch voor de onzekere onder jullie hebben we hier vier signalen die herkennen dat het een goede beslissing was.

1. Je maakte constant excuses voor je partner

De meesten van jullie kennen dit vast wel, de hele tijd excuses en een uitleg geven aan vrienden of familie voor het gedrag van je partner. Het maken van excuses voor iemands slechte gedrag is alleen maar schadelijk. Je zou de staat van je relatie niet hoeven te rationaliseren. Als je een relatie aangaat met iemand die weigert om jou een prioriteit te maken, dan is de kans klein dat de situatie na verloop van tijd zal veranderen. Bovendien is dat een teken dat zij geen serieuze relatie wil.

signalen uit elkaar goede keuze

2. Je bent gelukkiger nadat je de relatie hebt beëindigd

Niet altijd hoeft er iets slechts gebeurt te zijn in de relatie om het besluit te nemen om het te beëindigen. Dus een spijtgevoel hebben is heel normaal, maar vraag dan aan jezelf: “Ben ik nu gelukkiger met mezelf dan toen ik nog een relatie had?” Misschien heb je weer oude hobby’s kunnen oppakken of kan je nu weer een drankje gaan doen met vrienden zonder spijt te voelen. Een relatie hoort je leven leuker te maken, het hoort je niet uit te putten of je minder te laten voelen.

3. Je bent de enige die compromissen sluit in de relatie.

Elke relatie heeft wel compromissen, maar er is maar een bepaalde hoeveelheid compromissen die je kunt sluiten voordat het ongezond begint te worden.

Als je in een relatie zat waarin je bijna alles aan jezelf veranderde om de ander gelukkig te maken en de relatie te laten werken, inclusief het toegeven op dingen die belangrijk voor je zijn, dan had je gelijk om de relatie te hebben beëindigd.

signalen dat de breuk een goede keuzen was

4. Je weet dat je het je alles hebt gegeven

Het probleem was niet jouw inspanning, het was de relatie in zijn geheel. Gezonde en gelukkige relaties vereisen dat beide partijen elkaar oppeppen, elkaar respecteren en voortdurend groeien als individuen. Je kunt geen van deze dingen doen met de verkeerde persoon.