Anna krijgt achteraf een appje van haar date Jason om de rekening toch te splitten

Zo deelde ene Anna onlangs haar verhaal op Reddit, en de reacties die ze hierop kreeg liegen er niet om. Zo vertelt ze dat ze door een man genaamd Jason mee op date was gevraagd. Ze ging op zijn aanbod in en uiteindelijk zijn ze samen een paar drankjes gaan doen. De date was volgens haar middelmatig en niet erg bijzonder. Daarbij had Jason een stuk meer gedronken dan zij. Toen uiteindelijk de rekening kwam bood Anna aan om haar deel van de rekening zelf te betalen. Het totaalbedrag van de rekening was $ 100. Het gedeelte wat ze uiteindelijk dan zelf moest betalen was volgens haar berekening $ 25, aangezien ze dus beduidend minder drankjes had besteld dan Jason. Jason tikte vervolgens haar hand weg en stond erop dat hij de volledige rekening betaalde. Dit vond Anna erg attent van hem en na de date volgden ze hun eigen weg. Althans, dat dacht Anna.

Toen Anna de volgende ochtend wakker werd, was ze verbaasd door een sms van haar date. Hierin schreef Jason dat hij zijn aanbod van de vorige avond om de volledige rekening te betalen toch wilde intrekken. “Goedemorgen. Ik heb gisteravond een geweldige tijd met je gehad! Nadat ik erover heb nagedacht, denk ik toch dat ik je zal betrekken bij het verdelen van de kosten.”, schreef hij in zijn bericht naar haar. “Ik ga vandaag naar een wedstrijd en wist niet dat ik gisteravond zoveel geld heb uitgegeven lol. Kun je mij $ 50 geven?” Anna was duidelijk verrast door dit bericht. Vooral omdat haar drankjes slechts een kwart van de totale rekening was, wat dus neerkomt op $ 25.

In plaats van hiermee in te stemmen, stuurde ze hem een duidelijke reactie: “Goedemorgen. Dat aanbod liep af nadat we het restaurant verlieten. Veel plezier met je wedstrijd.” De lezers op Reddit juichten haar reactie toe, aangezien ze bij haar standpunt bleef. Ondertussen werd in de reacties volop het dilemma besproken van het splitten van de rekening op de eerste date. Zie hieronder een screenshot van hun gesprek:

man wil rekening splitten, vrouw niet mee eens date

Reacties van lezers op Reddit

“Ik kan het me niet voorstellen. Als ik die vijftig dollar nodig had om mijn huur te betalen en ik zou dakloos zijn, zou ik nog liever mijn bezittingen verkopen dan dat ik je dat sms’je zou sturen. Hebben sommige mensen niet het vermogen om zichzelf te schamen?”, reageerde een Reddit-lezer onder haar bericht. Een andere lezer schreef het volgende: “Je bent een betere vrouw dan ik. Ik zou niet een gereageerd hebben, gewoon geblokkeerd lol.” Een derde voegde hieraan toe: “Voor jezelf betalen is niet hetzelfde als het splitsen van de rekening. Je betaalt voor wat je hebt gegeten en gedronken en hij betaalt voor wat hij heeft gegeten en gedronken. Je zou niet voor hem moeten betalen.” Anderen zeiden dat Anna’s antwoord perfect was, terwijl ze lachten om het feit dat ze een poep-emoji met een rode vlag naast zijn naam in haar contacten had toegevoegd.

Veel mensen kregen de indruk dat Jason een spannende nacht of dergelijke verwachtte in ruil voor het betalen van de rekening. Iets wat natuurlijk – als dat het geval zou zijn – belachelijk zou zijn. Eén ding is zeker: Jason kan een tweede date uit zijn hoofd zetten. En zijn geld ook.