Krabi wordt gezien als een van de meest paradijselijke plekken van Thailand. De prachtige stranden en de kalkrotsen die omhoog komen uit het heldere blauwe water, maken deze bestemming tot een waanzinnige plek. Wij zouden weken kunnen genieten door alleen al naar de omgeving te kijken, maar gelukkig is Krabi ook nog eens een interessante plek waar genoeg te doen is.

Railay

Deze prachtige kaap is gelegen tussen Ao Nang en Krabi-stad. De stranden lijken er regelrecht uit een sprookje te komen. Vooral West Railay wordt gezien als een van de mooiste stranden op aarde. De combinatie van witte stranden, een turquoise-kleurige zee en enorme kalkrotsen die uit de zee naar boven rijzen, maakt Railay Beach tot een unieke locatie. Het is de perfecte plek om te relaxen, maar dat niet alleen. In West Railay wordt veel gebruik gemaakt van rotsklimmen. Ook kun je er kajakken of kanoën en op deze manier de bijzondere grotten en verlaten strandjes ontdekken. West Railay is echter wel wat duurder qua accommodatie, aangezien het een populaire bestemming is voor onder andere huwelijksreizen. Net voorbij West Railay ligt Ton Sai, waar veel goedkopere accommodaties te vinden zijn, voor degene die toch de hele dag van de prachtige omgeving aan het genieten zijn.

Long tail boats in Railay Bay

De top van Krabi

De top van de Hang Nak Mountain beschikt over het mooiste uitzichtpunt van Krabi. Het is een redelijke challenging hike, maar zeker te doen. Twee uur omhoog lopen door de weelderige, maar prachtige jungle, om uiteindelijk uit te komen bij een waanzinnig uitzicht die alle zweetdruppels, zuchten en steunen meer dan waard was. Ga vroeg op pad voor het mooiste uitzicht en neem genoeg water en wat te eten mee, want je moet ook weer twee uur naar beneden.

Viewpoint at Hang Nak Mountain

Tiger Cave Temple

Werd je al helemaal enthousiast van de hike op de Hang Nak Mountain? Dan is dit ook zeker iets voor jou. Wanneer je de ruim duizend treden hebt getrotseerd, is het de beurt om te genieten van het indrukwekkende uitzicht vanaf de top van de 600 meter hoge tempel. Neem ook hier genoeg water mee, want het is een heftige klim en zorg ervoor dat je deze niet aan de buitenkant van je rugzak in een zakje hebt gestopt, want de nieuwsgierige apen die je onderweg tegenkomt klimmen gewoon op je en gaan er met je waterfles vandoor. Vertrek voor het mooiste uitzicht in de namiddag, tegen de tijd dat je boven bent, kun je genieten van de prachtige zonsondergang. Blijf alleen niet te lang dromen, want je wilt hier niet in het donker teruglopen.

Emerald Pool

Een natuurlijk zwembad midden in de jungle, hoe tof is dat. Een tip is om vroeg te vertrekken, omdat je anders de kans hebt dat het heel druk is. Het water van deze hotspring verandert gedurende de dag van kleur. Verschillende turquoise tinten geven dit natuurlijke zwembad een betoverend gezicht. Wanneer je in de zomer een tripje naar Thailand hebt gepland en je wilt hier graag een kijkje nemen, heb je helaas pech. Het is namelijk tot en met oktober gesloten, omdat zeldzame en tropische vogels hier in deze periode broeden. Wil je deze bijzondere plek bezoeken? Dan kun je dus het beste voor na oktober je ticket boeken, want het is zeker de moeite waard.

Emerald pool

The Beach

Ja, die van de film The Beach met Leonardo DiCaprio. Dit stukje strand is te vinden op het eiland  Koh Phi Phi Lee, een prachtig gebied met bounty stranden, helderblauw water waar je de tropische vissen met je blote oog kunt zien en uitzichten waar je ‘u’ tegen zegt. Waan je over het strand als Leonardo DiCaprio, het enige verschil zijn het aantal toeristen waar het eens zo rustige strandjes tegenwoordig vol mee staat.

Is vliegen niet zo jouw ding, maar houd je wel heel erg van die helderblauwe zeeën en witte stranden? Check dan zeker even Reislust#17: Kefalonia, bountystranden zijn dichterbij dan je denkt.