Om 2017, een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden, goed te beginnen heb je hier 10 dingen die je in 2016 achter je moet laten:

1. Perfectie nastreven

De essentie is om voldoening uit het leven te halen. Perfectie is daarentegen enkel een illusie. Iedereen wil het maximale uit de situatie halen, maar maak het niet groter dan het is.

2. Verwachtingen hebben

Hierbij is het van essentieel belang dat je iedereen in zijn of haar eigen waarde laat. Diegene mag zijn wie hij of zij wilt zijn, ondanks dat je onrealistische verwachtingen van de desbetreffende persoon hebt.

3. Dingen afwachten

Stop met wachten op het juiste moment, want dan kun je wel erg lang wachten. Er is geen beter moment dan het heden. Grijp vandaag je kans en durf risico te nemen, want morgen is niet beloofd.

4. Fantaseren

Het is tijd om te stoppen met fantaseren over de situatie waarin je wel niet kon zitten óf wat jij en die leuke brunette konden hebben indien je niet bevroor. Sluit het af en accepteer hoe dat deel in je leven is verlopen. Een nieuw jaar is van start gegaan en er is geen beter moment om dan een jaarwisseling om alles achter je te laten.

5. Haat dragen

Iedereen leeft zijn leven zoals hij of zij dat wilt. Uiteraard kun je het zo nu en dan oneens zijn met een persoon om zijn of haar levenskeuzes. Echter is dit geen reden om diegene te haten. De haat die je richting een persoon draagt vreet je op en maakt je enkel kwaad. En dan kun je niet in 2017 gebruiken. Good vibes only, bro.

Foto via
Foto via

6. Modetrends

Het is OKE wanneer je geen enorme fan bent van een bepaald kledingstuk dat iemand anders draagt. Jij hebt daarentegen een eigen smaak met wat voor kledingstukken je wel en minder mooi vindt. Draag daarom kleding waarin jij jezelf het fijnst in voelt en ga niet mee in een trend waar je jezelf niet thuis voelt.

7. Excuses verzinnen

Niemand is je iets verschuldigd. Je bepaald zelf namelijk waar je jouw kostbare tijd aan besteedt. Het is niet de fout van een ander dat jij van school werd getrapt of ontslagen bent of niet in staat bent om de telefoontjes van je moeder te beantwoorden. Stel daarom prioriteiten. Accountability is hot  in 2017, excuses verzinnen niet.

8. Jezelf vergelijken met anderen

Veelal zien we op social mediaplatformen hoe ‘geweldig en perfect’ het leven van een persoon is. Al snel ben je jezelf aan het vergelijken met een ander, echter is dit niet nodig. Je ziet enkel een momentopname van het leven dat diegene leidt. Misschien blijkt het achteraf toch niet zo ‘geweldig en perfect’ te zijn?

9. Afgunst hebben tegen iemand

Wees content met wat je hebt in plaats van het najagen van iets wat een ander heeft. Het succes van anderen betekent niet dat je faalt.

10. Negatief zijn

Good vibes only. Want je bent niet de enige die off-dagen hebt en je kunt niet alles in eigen hand hebben. Echter kun je wel bepalen hoe je op zo’n situatie reageert. Reageer met positiviteit en je zult merken dat het een stuk beter gaat.