Voor bountystranden hoeven we niet naar de andere kant van de wereld. Ze zijn dichterbij dan je denkt. Het prachtige eiland Kefalonia, dat hoort bij Griekenland, beschikt over stranden die niet onderdoen voor de Malediven. En naast deze schitterende stranden, zijn er nog vele andere plekken in de natuur te vinden die je verwachtingen overtreffen.

Melissani cave

Dit indrukwekkende ondergrondse meer in een grot met een grote opening waar de zon op bepaalde momenten van de dag doorheen schijnt, is iets wat je gezien moet hebben. De schittering van de zon op het water zorgt voor een indrukwekkend kleurenpalet. Verschillende kleuren felblauw en -groen geven de grot een bijzondere uitstraling en het water is zo helder dat je gemakkelijk de bodem van het meer kunt zien. Verderop in de grot kom je stalactieten van minstens 16.000 jaar oud tegen. Met een bootje kun je het meer op en de beste tijd om dit te doen is tussen 12:00 uur en 15:00 uur. Rond deze tijd staat de zon recht boven de opening, wat zorgt voor het mooiste kleurenspel van de dag.

Melissani Cave On Kefalonia Island

Xi Beach

Xi Beach is te vinden in het zuiden van Kefalonia. Dit strand met roodachtig zand, dat weerkaatst tegen de steile, witte kleirotsen, is een prachtig plaatje om te zien. Naast dat het er heel mooi uitziet, heeft het zand ook nog een functie. Het zand bevat namelijk speciale mineralen uit de nabijgelegen rotsen, wat fungeert als een natuurlijk kleimasker. Dit strand zorgt dus ook nog voor een babyzacht huidje.

Xi beach, Kefalonia, Greece

Mount Ainos

Voor de wandelaars onder ons is dit een prachtig stukje natuur. Op de weg naar de top, loop je dwars door Ainos National Park dat beschikt over unieke planten. Op de rotsen en in de kloven leven wilde, kleine paarden. De top van de berg is op zo’n 1.600 meter hoogte en onderweg naar boven biedt deze berg je een prachtig uitzicht over Kefalonia en de helderblauwe zeeën waar dit eiland door omringt wordt.

Myrtos Beach

Myrtos Beach is een van de populairste stranden van Griekenland en dat is niet voor niets. Wanneer je bij het strand arriveert, kijk je van boven af over het witte strand, de blauwe zee en de prachtige rotsen. Van bovenaf lijkt het alsof het strand uit wit zand bestaat, maar wanneer je beneden komt, zie je dat dit allemaal hele klein kiezelstenen zijn. Op Myrtos Beach voel je je als een koning op een tropisch eiland.

Myrtos Beach Kefalonia

Zakynthos

Wanneer je op Kefalonia bent is een uitstapje naar het eiland Zakynthos zeker een aanrader. Het bekende strand met het scheepswrak mag dan zeker niet overgeslagen worden. Dit strand kun je met een boot bereiken, waarbij je ook langs de blauwe grotten vaart. Deze grotten lijken blauw, door de weerspiegeling van het water. Bovendien kun je het scheepswrak van bovenaf bekijken. De hoge kalkrotsen waarmee het strand omringt is, de helderblauwe zee, de witte stranden en het scheepswrak midden op het strand, zorgen gegarandeerd voor een prachtig plaatje. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je vakantie om te draaien. Begin je vakantie op het eiland Zakynthos, om vervolgens een tripje te maken naar Kefalonia. Een unieke combinatie.

De stadjes op Kefalonia zijn minstens zo mooi als de prachtige natuur die het eiland te bieden heeft. Met de kleurige huisjes aan de havens en de gezellige straten is dit een top vakantiebestemming. Hou je meer van groot, groter, grootst? Dan is levendig en luxe Dubai misschien meer wat voor jou.