Dublin, de stad van de Irish Pubs, de gezellig Ieren en een van de beste biersteden van Europa. De stad die van oost naar west wordt doorkruist door de rivier de Liffey en die gesticht is door de Vikingen. Oftewel, alle ingrediënten voor een geslaagde citytrip met je vrienden. Wij stippelden een complete citytrip uit voor jou en je vrienden. Het enige dat jullie moeten doen is boeken.

Guinness Storehouse

Begin jullie trip op een culturele manier om je Ierse citytrip meteen goed in te luiden. Het hart van Dublin wordt het ook wel genoemd, het Guinness Storehouse. Zeven verdiepingen vol met interactieve belevingen die je meenemen in de rijke historie van Ierland. Op de bovenste verdieping kun je je culturele begin goed afsluiten met een perfect gebrouwen biertje. Dichtbij het Guinness Storehouse ligt Grafton Street, waar je je ogen kunt uitkijken bij de dure winkels.

Millennium Spire

Dit monument in het centrum van Dublin is een 121 meter hoge piek en is vrij vertaald ‘Het monument van het licht’. Dit komt doordat het monument in het donker een reflectie afgeeft, wat voor een bijzonder plaatje zorgt. De roestvrijstalen piek staat voor de overbrugging van kunst en technologie van het nieuwe millennium. Iets dat je gezien moet hebben, wanneer je in Dublin bent.

Spire in Dublin, Ireland

Phoenix Park

Culturele bezienswaardigheden wisselen we af met ontspanning. Even bijkomen van die biertjes. Dublin beschikt over vele mooie parken en het Phoenix Park is hier een van. Dit park is op loopafstand van het Guinness Storehouse en is ruim 7 km2 groot. In het park is de Dublin Zoo te vinden, het bijzondere Ashtown Castle en zul je gegarandeerd herten tegenkomen.

Dublin Dockland’s

Aan Dublin Bay ligt ook Dublin Dockland’s, het oude havengebied dat tegenwoordig wordt gezien als het nieuwe hip and happening gedeelte van Dublin. In dit gebied komen oud en nieuw heel mooi samen. Er is genoeg te doen, zoals vele restaurantjes en bars, wateractiviteiten, The Irish Emigration Museum dat de unieke wereldreis van de Ieren laat zien en de 5Cube, een kubus die laat zien hoeveel olie Ierland iedere vijf minuten consumeert. In Dublin Dockland’s vind je tevens een replica van het schip Jeanie Johnston. Verder zijn de festiviteiten hier niet te missen, er worden regelmatig verschillende festivals georganiseerd. Kortom, Dublin Dockland’s mag je zeker niet overslaan tijdens je citytrip.

Samuel Beckett Bridge Dublin

Dublin Bay

Aan de rand van het centrum van de stad ligt de bijzondere baai ‘Dublin Bay’. De tien kilometer lange baai met de prachtigste stranden beschikt zelf al over enkele bezienswaardigheden. Van kastelen tot kliffen en van stranden tot restaurants, Dublin Bay heeft het allemaal. Op Bull Island ligt een waanzinnige golfbaan, waar veel watervogels zich thuis voelen en zich hier dus ook nestelen. Ook Malahide Castle is een plek die je niet mag overslaan. Dit kasteel is een van de oudste van Ierland en het centrale punt dat omringd is door waanzinnige tuinen. Hier worden je gedachten die je over Dublin hebt.

Temple Bar

De Temple Bar is de perfecte hangout om je avond goed af te sluiten. Vanaf Dublin Dockland’s is het twintig minuutjes lopen naar deze gastvrije, typisch Ierse bar, waar je kunt genieten van een heerlijke ‘pint’, een gesprek met de barman of de lokale bandjes die er spelen. Deze bar is de gehele dag geopend, dus ook voor een heerlijk maaltje ben je hier aan het goede adres. Met een uitgebreide bier en whiskey kaart zit er altijd wat voor je tussen.

The Temple Bar in Dublin

Verspreidt deze activiteiten over een aantal dagen en jullie hebben gegarandeerd een geslaagde citytrip waar nog lang over wordt nagesproken.