52 places to go

De New York Times publiceert ieder jaar een lijst met fantastische vakantiebestemmingen: 52 places to goHierin worden bestemmingen van over de hele wereld uitgelicht, van Canada tot India. Werkelijk ieder continent komt voorbij. Alhoewel dit voor de Times een succesvolle rubriek is, willen ze het vanaf 2018 over een andere boeg gooien. Ze zoeken namelijk een persoon (journalist) die – in opdracht van de New York Times – deze plekken wil gaan bezoeken en daadwerkelijk ervaringen deelt.

Als dit niet je droombaan is, dan weten we niet wat dat dan wel moet zijn. In eerste instantie leek het te mooi om waar te zijn, maar dit is dus echt een vacature. Natuurlijk zul je aan het een en ander moeten voldoen, maar dat neemt niet weg dat dit de ideale baan voor de doorgewinterde globetrotter is. Wie wil nou niet op zoek naar de mooiste plekken op aarde, het vetste culturele erfgoed en het lekkerste eten?

een jaar lang de wereld over reizen voor de New York Times MAN-MAN

Waar je aan moet voldoen

Zoals bij iedere vacature – ja ook bij deze – zijn er een aantal eisen vanuit de Times. Het is namelijk essentieel dat je een goed gebruikt (lees: gevuld) paspoort bezit. Tevens moet je in staat zijn om jezelf wegwijs te maken in vreemde omgevingen. Iets wat ze best mogen verwachten van iemand die betaald wordt om te reizen. Vooralsnog lijkt het eisenpakket niet extreem zwaar toch?

Daarnaast is het belangrijk dat je niet alleen actief bent op social media, je moet ook in staat zijn om dit op de best mogelijke manier te gebruiken. We stellen voor dat je een handboek voor Facebook en Instagram meeneemt terwijl je geniet van de witte stranden in Madagascar. Het gaat hier overigens om een volledig jaar, dus je agenda moet absoluut leeg zijn. Verjaardagen, festivals en diners bij je schoonouders moeten maar even wachten – zo’n straf is dat niet. Je ruilt het in voor een jaar lang genieten van de wereld. Dat willen we allemaal wel.

een jaar lang de wereld over reizen voor de New York Times MAN-MAN

Last but not least: de verwachting is dat je ervaring hebt met schrijven voor een magazine, krant, online platform of een andere vorm van media. Er zijn dus zeker de nodige verwachtingen, maar het lijkt er niet op dat iemand nu met tegenzin deze vacature op zal zoeken. Mocht je daadwerkelijk interesse hebben in deze 12-maanden durende vakantie, dan kun je hier reageren op de vacature. Iets zegt ons dat ze weinig moeite zullen hebben met de aanmeldingen. We zijn benieuwd wie de gelukkige wordt. De vacature loopt 31 oktober, dus twijfelen is niet mogelijk. Succes!