De meest onderschatte goedkope vakantiebestemming van Europa

Volgens de TikTok-gebruiker, @emsbudgettravel, is Bosnië en Herzegovina een van de meest onderschatte landen van Europa. Ze noemt het een “verborgen parel” en vindt het geweldig vanwege de schoonheid en betaalbaarheid. Een vierdaagse trip naar deze goedkope vakantiebestemming kostte haar slechts € 187,16, wat inclusief vluchten, accommodatie, eten, activiteiten en transport was. Dat is een koopje als je bedenkt wat je ervoor terugkrijgt.

 

De charmante stad Sarajevo

Em verbleef in Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina. Ze beschreef de stad als ‘prachtig en erg veilig’. De vriendelijke lokale bevolking en de beeldschone landschappen maakten haar reis onvergetelijk. Sarajevo is vol van geschiedenis en cultuur, wat het een perfecte plek maakt om te verkennen. Van oude moskeeën tot leuke straatjes vol gezellige markten, de stad biedt een mix van het oosten en westen.

@emsbudgettravel My favourite country of 2024 and one of the cheapest and most underrated in europe! Perfect for a budget couples holiday or girls trip🇧🇦#holidays #travel #budgettravel #travelhacks #cheaptravel #traveltiktok #holidayidea #lowbudgettravel #budget #annualleave #30before30 #travelling #holiday #bosnia #bosniaandherzegovina #bih #sarajevo #mostar#CapCut ♬ Come Prima – Tito Puente And His Orchestra & Abbe Lane

Avontuur in de natuur

Wat deze bestemming extra speciaal maakt, is de natuurlijke schoonheid. Bosnië en Herzegovina hebben een divers landschap met bergen, rivieren, meren en watervallen. Em raadt vooral een uitstapje naar Mostar aan, een stad op slechts twee uur rijden van Sarajevo. Mostar staat bekend om zijn iconische brug, de Stari Most, en de prachtige uitzichten over de rivier.

Waarom Bosnië en Herzegovina?

Wat maakt Bosnië en Herzegovina zo’n aantrekkelijke bestemming? Ten eerste, de kosten. Het is een van de goedkoopste landen om te bezoeken in Europa. Of je nu met een beperkt budget gaat reizen of gewoon meer waarde wilt halen uit je vakantie, hier krijg je waar voor je geld. Daarnaast is het land nog niet overspoeld door toeristen, wat betekent dat je kunt genieten van de goedkope vakantiebestemming zonder de drukte.

Em had slechts vier dagen om van Bosnië en Herzegovina te genieten, maar ze was graag langer gebleven. Haar ervaring was zo positief dat ze het land ziet als haar favoriete bestemming van 2024. De combinatie van betaalbaarheid, gastvrijheid en prachtige natuur maakt het een perfecte keuze voor een budgetvriendelijke vakantie.