Ideaal voor wisselvallige regen

Wij Nederlanders houden ontzettend van fietsen. Alleen maakt Moeder Natuur het soms heel erg lastig voor ons om het leuk te blijven vinden. Of het is 40 graden, een brandende zon en je komt helemaal doorweekt van het zweet op je werk aan of het komt met bakken uit de lucht vallen. In Nederland weet je nooit wat het weer gaat doen, dus eigenlijk moet je altijd voorbereid zijn op alle weersomstandigheden.

Echter is het voorbereiden op de regen nogal een moeilijke taak, vooral als je op de fiets moet. Je wilt jezelf eigenlijk niet volledig nat laten regenen op de fiets, een paraplu waait na drie seconden kapot of uit je handen en een regenpak kan eigenlijk ook niet echt meer. Gelukkig kwam dit bedrijf met de perfecte oplossing: de RainRider, een regenschild voor op je fiets.

regenschild-fiets-rainrider

Een regenschild voor op de fiets

De RainRider is een product van de Duitse startup. Het is een regenschild die je in principe helemaal droog aan jou moeten laten komen op de plaats van je bestemming. Hij is ontzettend simpel te bevestigen op je fiets en je haalt hem er heel simpel weer af. Om te voorkomen dat hij tijdens het parkeren niet gestolen wordt, kun je hem eraf halen en voor het gemak opvouwen en meenemen. Op de foto’s en video’s ziet het regenschild er een beetje onhandig en lomp uit, maar door de vorm kan er makkelijk mee gefietst worden en blijft de weg tegelijkertijd heel goed zichtbaar.

Droog fietsen door de regen, dat is natuurlijk een uitvinding die we graag aan onze fiets bevestigen. Toch hangt hier wel een kostenplaatje aan, je haalt hem niet voor een Action-prijsje in huis. De RainRider is te bestellen voor een bedrag van 130 euro, maar daarvoor zit je dus wel droog op de fiets. De keuze is aan jou.

Lijkt het je toch helemaal niks en wil je gaan voor de ouderwetse regenjas? Dan hebben wij de 10 regenjassen op een rijtje gezet die wél stijlvol zijn.