Het is tijd voor een geschikte regenjas

Een regenjas is misschien niet het stijlvolste kledingstuk, maar is wel erg handig. De jas zorgt er immers voor dat de outfit die je er onder aan hebt netjes en droog blijft. Dat is fijn, want van een doorweekt pak wordt niemand blij. Bovendien hoeven regenjassen er niet duf of stijlloos uit te zien. In tegendeel: er zijn meerdere varianten die een smalle pasvorm, diepe kleuren en een verzorgde uitstraling hebben.Of je nu lange fietstochten moet maken of een paar minuten in de regen op de bus staat te wachten – deze praktische en stijlvolle regenjassen helpen jou de herfst door.

De regenjas

Wij raden een lange regenjas aan. Hierdoor wordt niet alleen je bovenkleding, maar ook het grootste gedeelte van je broek of pantalon beschermd tegen de regen. Ook is een regenjas die niet al té dik is een verstandige keuze. Hierdoor kan je onder de regenjas nog een eigen jas dragen. Mocht het stoppen met regenen, dan kan je de regenjas gemakkelijk uitdoen zonder dat je het te koud krijgt.

regenjassen herfst 2019
Foto via Instagram Rains

Voor de geschikte kleur voor je regenjas kan je alle kanten op. Een donkergrijze of donkerblauwe regenjas staat netjes en sluit waarschijnlijk goed aan bij een serieuze (werk)outfit. Een rode, knalblauwe of zelfs gele jas zorgt voor een speels effect en doet je meer opvallen. Doordat je een regenjas alleen soms aanhebt, kan dit ook een leuke en gewaagde keuze zijn.

Praktische en stijlvolle regenjassen

Bij het woord “regenjas” denk je niet meteen aan mode en stijl. Toch hebben wij een selectie van regenjassen gemaakt die bewijzen dat ook dit soort jas een positieve bijdrage aan het modebeeld kan dragen. Op die manier heb je in elk geval al één geschikte tussenjas binnen.