Genoeg reden dus om die frons van je gezicht te vegen en te vervangen met een vrolijke grijns. Naast dat je een hogere levensverwachting hebt, heeft lachen nog veel meer voordelen. We hebben de vijf belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet.

1. Het is aantrekkelijk

Wie lacht, die straalt. Je bent dan veel aantrekkelijker voor de rest van de wereld. Het straalt namelijk positiviteit uit en mensen willen je daarom graag leren kennen. Wie veel lacht heeft dus een heel mooi leven!

2. Pijnstillend

Lachen helpt goed tegen pijn want endorfines werken pijnstillend. Het moet echter wel een oprechte lach zijn. Zomaar gaan lachen biedt helaas geen remedie. Een positieve instelling biedt ook een verbeterende werking op het verslaan van ziektes.

3. Vermindert stress

Door lachen heb je minder stress. Zoals al gezegd komen er dan namelijk endorfines vrij. Hierdoor wordt het cortisol- en adrenaline-niveau dat vrijkomt in stressvolle tijden verlaagd. Daardoor voel je je weer rustiger en krijg je een sterker immuun-systeem. Het stimuleert namelijk de aanmaak van T-cellen en deze zorgen ervoor dat ziektes in je lichaam bestreden worden.

lachen

4. Het is een goede work-out

Bij een lachbui van zo’n tien minuten heb je ongeveer zo’n 50 calorie├źn verbrand. Erg goed voor de lijn dus. Verder werkt het om je buikspieren te vergroten. Bij lachen worden namelijk dezelfde spieren gebruikt als bij het trainen van je buikspieren. Gaan fan van een buikspierkwartier? Dan is een half uurtje lachen een prima vervanger daarvan.

5. Goed voor het hart

Lachen is goed voor je hart. Het zorgt er namelijk voor dat je bloedvaten wijder wordt gemaakt. Daardoor heb je een betere bloedsomloop, een lagere bloeddruk en minder kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.