Red Wing Shoes komt met uniek Amsterdams exemplaar

Dat Red Wing Shoes met een nieuw paar boots komt, is niet zomaar. De winkel in Amsterdam van het merk bestond op 22 juli namelijk precies 10 jaar. Tien jaar geleden waren er nog weinig Nederlanders bekend met het merk. Niet gek, want Red Wing Shoes komt oorspronkelijk uit Amerika. Daar bestaat het al sinds 1905, als echt familiebedrijf. Nog steeds worden de schoenen in de USA geproduceerd, op de looierij van de familie.

Limited edition

Ter ere van de mijlpaal van de Amsterdamse winkel is er nu dus een nieuw model in de omloop. Het gaat hier om de AMSTERDAM Boot limited edition. De boots zijn in een beperkte oplage geproduceerd: er zijn slechts 180 paren in de omloop. Voor liefhebbers van merk én van Amsterdam is dit een editie die ze niet mogen laten liggen.

Red Wing

Speciaal leer dat lang meegaat

De AMSTERDAM Boot is gemaakt van speciaal Abilene leer, waarbij de onderkant van het leer is gebruikt. Dit binnenstebuiten gebruiken van het leer, zorgt ervoor dat de schoen fijne voordelen heeft. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de schoen waterafstotend is. Ook gaan de schoenen lang mee, doordat ze niet uitdrogen. Sterker nog: als je ze binnen bewaart, kunnen ze zelfs 100 jaar meegaan. Het fijne aan de AMSTERDAM Boot van Red Wing is bovendien dat ze weinig onderhoud nodig hebben. de kwaliteit van je leren schoenen behouden is dus gemakkelijk dan bij andere exemplaren.

Red Wing

De Red Wing AMSTERDAM boot is de schoen voor echte mannen

Het model van de Red Wing AMSTERDAM Boot is een ‘Moc Toe’. Dit model werd al in 1952 voor het eerst door Red Wing op de markt gebracht en was destijds vooral bedoeld voor mannen die zwaar werk verrichtte. De zool zorgt voor een stevige grip, waardoor de schoen perfect was voor slecht weer of lange, moeizame werkdagen. Sinds 1952 is het model niet meer weg te denken. Een perfecte keuze dus voor de unieke Amsterdamse schoen. Wil jij de nieuwe eigenaar worden van de AMSTERDAM Boot? Deze is online te koop voor €369,95. Je kunt hem kopen in de maten 39 tot 47.