Leren schoenen verzorgen

Een paar leren brogues of derby’s passen onder iedere outfit en elke man hoort een goed paar leren schoenen in de kast te hebben staan. Goede leren schoenen gaan levenslang mee, mits je ze goed onderhoudt. Berluti, de president van de leren schoen, geeft tips om de shine van je leren schoenen te behouden.

Schoonmaken van de schoen

Om leer er goed uit te laten blijven zien, moet het worden schoongemaakt. Zo weerhoud je het van scheuren. Voor je begint, doe je houten schoenspanners in je schoenen. Hierdoor blijft de shape mooi. Haal vervolgens de veters uit je schoen, want die willen er weleens voor zorgen dat je handen onder het schoenvet zitten. Dat wil je niet. Verwijder het vuil met een zachte borstel. Gebruik eventueel een tandenborstel voor de naden.

leren schoenen verzorgen man man  00

PREMIUM SHOE CLEANING BRUSH

Jason Markk €13 Shop nu
leren schoenen verzorgen man man 00

PAARDENHAAR SCHOENBORSTEL (MEDIUM)

La Cordonnerie Anglaise €23 Shop nu

De schoen invetten

Schoenvet helpt de kleur en shine van je schoenen te behouden. Kies, uiteraard, een kleur die overeenkomt met de kleur van de schoen. Het liefst één die wat lichter is, om zo niet het risico te lopen dat je donkerdere plekken op je schoenen creëert. Mocht je niet zeker zijn dat de kleur matcht, probeer deze eerst uit op de binnenkant van je schoen. Wrijf de schoenen in met een oud t-shirt. Secuur, zodat het vet zich netjes verdeelt over de schoenen. Borstel ze af en laat ze drogen.

schoenschoonmaak2

leren schoenen verzorgen MAN MAN 01

COGNAC SCHOENSMEER

La Cordonnerie Anglaise €8 Shop nu

Laat ze shinen

Deze stap wordt vaak vergeten, maar is essentieel voor de shine van je leren pareltjes. Pak een nieuw stuk t-shirt, doop twee vingers weer in de wax en een derde in een klein beetje water. Wrijf snel en krachtig om schoenvet- of watersporen te mijden.

Schoenschoonmaak3

leren schoenen verzorgen man man 02

BIJENWAS SCHOENPOETS POLISH

La Cordonnerie Anglaise €8 Shop nu

Doe je veters terug in de schoen. Neem even de tijd je werk te aanschouwen en trek je zo goed als nieuwe leren schoenen weer aan. En mocht je nog geen leren schoenen hebben, graag een paar willen en genoeg geld hebben voor Berluti, check deze dan.