Een actiefilm vol humor

Bruce Willis speelt de hoofdrol in Red. Daar speelt hij een voormalige geheim agent genaamd Frank Moses, die nu met pensioen is. Aangezien de acteur in het echte leven inmiddels ook al 65 jaar is, is deze rol hem op het lijf geschreven.

Frank Moses leidt een rustig bestaan, maar wordt dan plotseling het slachtoffer van een mislukte executie door een groep huurmoordenaars. Iemand heeft het op hem gemunt. Wie? En waarom? Frank besluit om zijn oude ‘squad’ weer op te zoeken en hun krachten te bundelen.

Topcast van de film Red

Het oude team van Frank bestaat uit Joe Matheson (Morgan Freeman), Marvin Boggs (John Malkovich) en Victoria Winslow (Helen Mirren). Stuk voor stuk agenten die vroeger nog actief waren binnen de CIA, maar nu in ‘RED’ status verkeren. Dat staat voor ‘Retired, Extremely Dangerous.’ Als je het echter dacht dat de oude bazen het afleggen tegen de jonge agenten heb je het mis. Het team van Frank is al gauw op de hoogte van het feit dat ze worden opgejaagd. De gepensioneerden besluiten daarop om hun krachten te bundelen, terug te vechten en er achter te komen wie het op hun heeft gemunt.

Red

De film was in 2010 een groot succes. Red werd zelfs genomineerd voor een Golden Globe voor Beste Musical of Comedy Film. Ook qua recensies zit het goed met de film. Die krijg een IMDb-score van een nette 7.0. Na de release van Red kwam er ook nog een tweede deel uit. In dit vervolg voegden onder andere Catherine Zeta-Jones en Anthony Hopkins zich bij de cast. De film is overigens niet de enige actiekomedie die op Netflix te vinden is. Zo schreven we je eerder al over The Man From U.N.C.L.E met onder andere Henry Cavill in de hoofdrol.