Push-ups voor het goede doel

Nate Caroll heeft lang na zitten denken voordat hij deze uitdaging aanging. Hij wilde niet zomaar record voor meeste push-ups per jaar verbreken. Hij vond dat het een goede reden moest hebben en daarom heeft hij de challenge gebruikt om aandacht te vragen voor zijn foundation Tunnels for Towers. Dit is een Amerikaanse organisatie, die de familie van omgekomen eerste hulpverleners financieel ondersteunt.

Op een normale dag stond Nate Carrol om half vijf op om aan zijn eerste set van honderd te beginnen. Hij nam na zijn eerste set een vier minuten durende adempauze om weer bij te komen en daarna ging hij weer verder. Het was in eerste instantie zijn doel om 2740 push-ups te doen, maar uiteindelijk werden dar er ruim 4000 per dag.

Fysieke en mentale verandering voor Nate Carrol

Het is logisch dat het doen van anderhalf miljoen push-ups je fysiek verandert. Hij kreeg niet alleen bredere armen en een sterkere core, maar de 45-jarige man is ook mentaal veranderd. Deze challenge liet hem zien hoeveel het menselijk lichaam aankan en wat je kunt bereiken als je vastberaden bent. Nate Carrol werkt nu met het Guinness Book of Records om zijn record officieel vast te laten leggen. Hij heeft nog tot 13 juni de tijd om door te gaan en dat blijft die doen. Ter ere van alle eerste hulpverleners, wil hij dat het cijfer eindigt met 911.

Wil jij zelf ook meer push-ups uitvoeren? Door deze work-out ga je 100 push-ups kunnen doen. Er zijn ook Nederlands die records hebben, verbroken met het doen van push-ups. Zo heeft Stan Browley het record van meeste push-ups binnen 30 seconden.