Het recept voor een Irish Coffee

De basis van een perfecte Irish Coffee is het recept en een dosis gezonde prestatiedrang. In feite bestaat een goede Irish Coffee uit slechts vier ingrediënten:

  1. 25 ml whisky
  2. 80 ml zwarte koffie
  3. 30 ml volle room
  4. Een volle eetlepel suiker

irish coffee recept zelf maken

Om je even een goed tip te geven: de New Yorkse bar The Dead Rabbit – de bar met de beste Irish Coffee, gebruikt Demerara suiker. Je kunt je natuurlijk suf gaan zoeken naar die suikervariatie, maar met een goede rietsuiker kom je al aardig in de buurt.

Welke whisky gebruik je voor Irish Coffee?

Het spreekt voor zich dat je Ierse whisky gebruikt, maar daar zit nu juist de bottleneck; welke whisky is nu eigenlijk goed genoeg? In feite ben je daar geheel vrij in, maar gebruik bij voorkeur geen Ierse malt whisky, maar een gewone Ierse whisky als Tullamore Dew, Paddy’s of Bushmills Original. Uiteraard zijn er veel meer soorten, maar deze drie zijn hoe dan ook een goede keuze. Ga je aan de slag met bovenstaande receptuur, zorg er dan voor dat de koffie echt heet is en meng de suiker eerst door de koffie voor je de whisky er aan toevoegt. Hou je die volgorde aan, dan kan er eigenlijk weinig mis gaan.

In welk glas schenk je het?

Logischerwijs gebruik je voor zo’n speciale koffie geen standaard glas, maar kies je juist een glas wat is ontworpen voor de speciale koffie. Het beste glas is er een op een voetje en bij voorkeur met een flinke inhoud. Zorg er in ieder geval voor dat het hittebestendig is.

Welke whisky irish coffee