De kern van de docuserie The Man With 1000 Kids’

‘The Man With 1000 Kids’ volgt het verhaal van verschillende moeders die onverwacht geconfronteerd werden met de omvang van Meijers donorschap. Natalie en Suzanne kregen via Jonathan Jacob Meijer kind. Ze ontdekten na een krantenartikel dat hij veel meer kinderen had verwekt dan hij hen had verteld. Deze onthulling leidde tot bezorgdheid over de gezondheid en veiligheid van de kinderen, vooral met betrekking tot de potentiële kans op incest.

 

Jonathan Jacob Meijers reactie op YouTube

In zijn reactie, vastgelegd in verschillende video’s, geeft Meijer aan dat de documentaire misleidend is. Hij beweert dat hij sinds 2019 is gestopt met doneren. Hij benadrukt dat ouders hun kinderen kunnen vertellen dat ze van een donor zijn. Daarnaast wijst hij op de toegankelijkheid van DNA-tests als hulpmiddel om het risico op incest te minimaliseren.

Netflix vertelt een onterecht verhaal, volgens Jonathan Jacob Meijer

In zijn eerste video op YouTube bespreekt Meijer de impact van de docuserie op zijn leven. Maar ook misverstanden die volgens hem in de serie worden gepresenteerd. In de docuserie zien we bijvoorbeeld voorbij komen dat hij zijn ‘mannelijke vocht’ heeft gemixt met die van een andere donor. Hier klopt volgens Jonathan Jacob Meijer helemaal niets van. Als Netflix dit soort fouten niet verwijdert, zal hij hen aanklagen.

Bekijk de video hieronder:

Hij vertelt dat de media hem onterecht als een schurk neerzet, terwijl zijn intenties altijd nobel waren. Hij benadrukt dat hij altijd open en eerlijk is geweest over zijn donaties, en dat de moeders zelf verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun keuzes.

In een tweede video gaat Meijer dieper in op de juridische en ethische aspecten van zijn donaties. Hij verdedigt zijn acties door te wijzen op de wettelijke kaders waarin hij opereerde en de behoefte aan spermadonoren wereldwijd. Meijer erkent de zorgen van de moeders, maar stelt dat de risico’s worden overdreven en dat hij altijd transparant was over het aantal donaties.

Bekijk de video hieronder:

Meer weten over The Man With 1000 Kids? Lees het hele verhaal over Jonathan Jacob Meijer.