Ratched is de best bekeken Netflix Original van 2020

Er komen nog steeds veel nieuwe series en films naar Netflix, ook al liggen de opnames van veel filmproducties (tijdelijk) stil. Eén van de nieuwe series die onlangs online werd gegooid was Ratched. De serie stelt zuster Ratched centraal. Sarah Paulson, die we onder andere kennen van American Horror Story, speelt de hoofdrol in de serie.

De ijzige zuster Ratched werd berucht en beroemd door de succesvolle film One Flew Over The Cuckoo’s Nest. In deze film speelt Jack Nicholson de rol van Randle, die eigenlijk naar de gevangenis wordt gestuurd. Randle doet zich voor als een psychiatrische patiënt, zodat hij naar een psychiatrische kliniek wordt gestuurd. Daar komt hij in aanraking met andere patiënten en met het harde personeel dat het voor het zeggen heeft in de kliniek. De hoofdzuster, zuster Ratched, is de strengste onder het personeel. De film was één van de weinige die de ‘big five’ aan belangrijkste Oscars won.

Achtergrondverhaal van de zuster

Voor de nieuwe Netflix Original wordt er vorm gegeven aan de vroegere carrière van zuster Ratched. Ze lijkt mooie kanten te hebben, maar ook wordt duidelijk zichtbaar hoe ijskoud en keihard ze kan zijn. Het concept en het achtergrondverhaal van de zuster heeft duidelijk voor hoge kijkcijfers gezorgd. Dat maakte Netflix onlangs bekend op Twitter.

Ratched

Record-brekende serie komt met tweede seizoen

Netflix onthulde dat de serie niet ‘zomaar’ goed werd bekeken, maar echte records heeft verbroken. In 28 dagen werd de serie namelijk 48 miljoen keer gezien. Hierdoor werd de serie de grootste ‘original season 1’ van het jaar. Het is dan ook geen grote verrassing dat er officieel een tweede seizoen van Ratched is besteld door Netflix. Wel blijft het onzeker wanneer dit seizoen kan worden opgenomen. Dat valt te wijden aan de vele projecten van regisseur Ryan Murphy, maar ook aan de vele maatregelen die er in de film- en seriewereld worden genomen.

Ratched heeft een sterke IMDb-score van een 7.4.