De Richard Mille RM 27-04 ‘Rafael Nadal’ Tourbillon om precies te zijn. Een exemplaar dat in een gelimiteerde oplage van 50 stuks is uitgebracht. Een echt meesterwerk dus en dat valt te zien aan het een kaliber gebaseerd op een ‘microblasted string mesh’ – dat gloednieuw is in de horlogewereld – gevormd uit een enkele geweven stalen kabel met een diameter van slechts 0,27 mm.

Een zeer zeldzaam horloge van Richard Mille

De RM 27-04 staat ook voor het 10-jarig jubileum van de samenwerking tussen Rafael Nadal en Richard Mille en vandaar dat er slechts 50 stuks van gemaakt zijn. Een van die 50 exemplaren is op de horlogeveiling van het Zwitserse Genève verkocht voor 1,75 miljoen dollar. De retailprijs ligt wat lager, op 1.027.000 dollar om precies te zijn.

Rafael Nadal heeft er hard voor gewerkt

Dit zijn natuurlijk uitzonderlijke bedragen, maar Rafael Nadal heeft daar ook heel hard voor gewerkt. Zo heeft hij een dieet waar heel veel moeite in zit en is zijn work-out schema ook alleen voor de allerfitste mensen op aarde weggelegd. Niet gek dus dat hij op zijn 36e nog steeds een wereldtopper is en alweer zijn 22e grand slam heeft gewonnen. Voor iemand die al sinds 2005 op het hoogste niveau presteert is dat een enorme prestatie. Een sporter van dat kaliber moet ook geassocieerd worden met horloges van de allerhoogste kwaliteit en daarom is de samenwerking tussen Richard Mille en Rafael Nadat perfect. Hieronder bewonder je zijn peperdure klok:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)