Rabo de Peixe (Turn of the Tide) is een hit

De serie Rabo de Peixe is sinds 26 mei 2023 op Netflix te zien en staat momenteel op de zevende plek in de top 10 series van in Nederland op Netflix. De nieuwe serie gaat over een groep twintigers die niet een hele grote toekomst voor zich hebben. Eduardo (José Condessa) wil het allerliefst naar Amerika verhuizen, alleen wordt zijn visum afgewezen en kan hij dus niet vertrekken. Al zijn vrienden voelen zich ook al niet meer gelukkig op het eiland, tot op een dag alles verandert.

Opeens spoelt er een enorme lading aan verboden middelen aan op het eiland. Eduardo en zijn vrienden vinden deze lading. Opeens kan iedereen weer van geluk spreken. Natuurlijk dachten ze in het begin nog niet aan de gevolgen van hun ontdekking. Verschillende maffia is namelijk opzoek naar de voorraad en zij zullen er alles aan doen om alles terug in hun handen te krijgen. De jongeren en de maffia komen tegenover elkaar te staan, en de plaatselijke politie begint zich er ook opeens mee te bemoeien. Eindelijk gebeurt er eens een keer iets op het saaie eiland, maar of dit de manier is zoals ze hadden gehoopt, is dan natuurlijk nog de vraag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door João Tordo (@joao_tordo)

Het verhaal van de serie is (met een korreltje zout) gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Zo’n twintig jaar geleden spoelde er namelijk een grote hoeveelheid verboden middelen aan bij de gelijknamige plaats. Veel inwoners vonden het toen en besloten ermee te gaan experimenteren of juist te gaan verkopen. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel inwoners vandaag de dag nog altijd last hebben van een verslaving.

De cast van Rabo de Peixe

De cast van de nieuwe Netflix serie zijn ongeveer nog aan het begin van hun carrière. Er zijn niet veel ‘bekende’ actrices of acteurs. Zo heb je in de hoofdrol José Condessa, Helena Caldeira, Kelly Bailey en Rodrigo Tomás.

Benieuwd welke series er voor de rest nog aangeraden worden? Lees meer over de steengoede documentaire die kijkers kippenvel bezorgt.