1. Rolex Air-King ‘Domino’s Pizza’

De Rolex Air-King ‘Domino’s Pizza’ is een van de opvallendste Rolex-horloges ooit gemaakt. Dit horloge is sinds 1977 een beloning dat Domino’s aan winkelmanagers schenkt die vier weken achter elkaar 30.000 dollar aan verkopen binnenhalen en nog wat andere doelen weten te behalen. Dit uurwerk is binnen de horlogewereld erg bekend en heeft een echte cult status opgebouwd.

2. Rolex Cellini King Midas

Nog een apart horloge is de Rolex Cellini King Midas. Dit horloge heeft een hele unieke asymmetrische vorm en is ontworpen door Gérald Genta, de legendarische man die ook de Audemars Piguet Royal Oak en Patek Philippe Nautilus ontworpen heeft. Dit gouden horloge werd in 1964 geïntroduceerd en was destijds de zwaarste gouden horloge op de markt. Daarnaast was dit klokje ook nog een het duurste horloge. Beroemdheden lijken erg van dit uurwerk te houden. Zo droegen onder andere Elvis Presley, Christopher Lee en Rihanna dit vreemde, maar prachtige horloge.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Analog:Shift (@analogshift)

3. Rolex Cosmograph Daytona ‘Leopard’

Veel mensen vinden dit een van de lelijkste horloges die Rolex ooit heeft uitgebracht. De Rolex Cosmograph Daytona ‘Leopard’ heeft een luipaardprint op de wijzerplaat en op de lederen band. Dit uurwerk heeft maar liefst 48 diamanten en 36 saffieren en wordt dan ook gezien als een echte ‘patserhorloge’. Niet heel gek dat ook dit horloge vrij bekend is onder beroemdheden. Zo bezitten acteur Nicolas Cage en songwriter Steven Tyler dit unieke horloge.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Watches (@morewatchez)

4. Rolex Deep Sea Special

Nog een uniek horloge is de Rolex Deep Sea Special. Dit klokje werd in de jaren 50 ontworpen met het doel om de bodem van de oceaan te kunnen bereiken. Naar verluidt zijn er slechts vijf functionele exemplaren gemaakt van dit horloge. Deze Rolex is dus niet alleen heel vreemd maar ook nog eens erg zeldzaam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door wilson🇭🇰香港hk (@toysmadman)

5. Rolex Day-Date ‘Jigsaw’

Rolex heeft dit jaar een van de meest opmerkelijke horloges ooit uitgebracht. Deze Rolex Day-Date ‘Jigsaw’ heeft een wijzerplaat waarin een zeer kleurrijke puzzel te zien is. En in plaats van een normale date display zijn de cijfers vervangen voor 31 verschillende emoji’s. ”Door elke dag een nieuwe emotie weer te geven, brengt het horloge een element van spontaniteit in het dagelijks leven van de drager”, zegt Rolex.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fratello (@fratellowatches)

Ben je toevallig ook een groot liefhebber van deze luxe horloges? Dan hebben we een tip-lijstje voor je. Bekijk de goedkoopste Rolex-horloges.