De PlayStation 5 wordt eerder gereleased dan we dachten

De PlayStation zou aan het eind van dit jaar uitgebracht worden. Afgaande op de geschiedenis hadden we verwacht dat hij net zoals de PS3 en PS4 in november uitgebracht zou worden. Dit keer lijken ze de PlayStation 5 al iets eerder in het jaar uit te willen geven. Sony laat nog opvallend weinig los over de release van de PS5 maar lijkt zich nu de mond voorbijgepraat te hebben. Ze hebben namelijk onlangs een vacature geplaatst waarbij iemand wordt gezocht die meewerkt aan de PlayStation 5. In deze vacature wordt ook gezegd dat de PS5 zal uitkomen in oktober 2020.

Het zou een logische releasedatum zijn

Nu we weten dat de PS5 waarschijnlijk in oktober gereleased gaat worden is dit eigenlijk best wel logisch. Dit is namelijk net voor Black Friday. Daarnaast zal Dirt 5, een spel gemaakt door Codemasters, ook in oktober verschijnen. Het is de bedoeling dat deze game op de PS5 uit zal komen. Toeval?

Bestel de SONY PlayStation 5 Disk Edition hier

Bestel de SONY PlayStation 5 Digital Edition hier

Sony lijkt dit gedaan te hebben om Microsoft voor te zijn die dit jaar ook met de Xbox Series X zullen komen. Als dit het geval is zou dat balen zijn voor Sony omdat hun plannetje nu onthuld is. Omcirkel oktober maar alvast met rood in je agenda want het zou zomaar kunnen dat jij dan eindelijk kan gaan gamen op de PS5.

PlayStation 5 release

Sony ontkent het gerucht

Sony heeft in een reactie aan het Japanse bedrijf Famitsu laten weten dat het niet waar is dat de PlayStation 5 in oktober gereleased zal worden. Zij geven aan dat het een error op de site was waardoor dit in de vacature stond. We zullen moeten afwachten om te weten of dit echt waar is of dat Sony er probeert onderuit te komen.