Coronavirus gooit roet in het eten

Het coronavirus brengt veel negatieve gevolgen met zich mee. Een minder belangrijke, maar wel een jammere, is de uitstel van het Formule 1 seizoen. Wel hebben wij geruchten opgevangen wanneer het seizoen wel van start gaat. Dit seizoen wordt er weer sinds het eerst in tijden een Grand Prix verreden in Zandvoort. Dit betekent logischerwijs ook dat Circuit Zandvoort opgenomen wordt in de levensechte nieuwe Formule 1 2020 game.

Formule 1 game met Circuit Zandvoort

Elk jaar wordt er een Formule 1 game uitgegeven door Codemasters, waar alle Grand Prix’s en alle chauffeurs in voorkomen die er dat seizoen meedoen. Deze game is ontzettend populair. De ├ęchte liefhebbers zorgen dan ook elk jaar dat ze weer de nieuwste versie in huis hebben. Het is heel vet dat we nu kunnen zien hoe de gameplay van Zandvoort er uit komt te zien. Zo heb je ook een indruk van hoe het er uit gaat zien als ze in het ‘echt’ in Zandvoort gaan racen.

 

Hoe is het om op Circuit Zandvoort te racen?

In de game proberen ze de verschillende circuits natuurlijk zo goed mogelijk na te maken. Dit betekent dat jij als je de game speelt, waarschijnlijk tegen dezelfde problemen aanloopt als de echte coureurs doen. Game director bij Codemasters, Lee Mathers, vertelt ons het volgende: “Circuit Zandvoort is zeer technisch door het hoogteverschil, blinde bochten, uitdagende rempunten en racelijnen. Het is een zenuwslopende race die de volledige focus vergt van spelers.”

Circuit Zandvoort

Max Verstappen staat op de cover van de F1 2020 game

Op de editie die in de Benelux wordt uitgegeven staat Max Verstappen op de cover. Hij wordt vergezeld door Charles Leclerc, die ook een jonge maar succesvolle coureur is. Ben jij van plan om deze game te gaan kopen? Als dat het geval is kan jij misschien wel doen wat Max Verstappen nog niet gelukt is: wereldkampioen worden in de Formule 1.