De coronacrisis lijkt maar niet over te gaan

Het coronavirus is helaas nog steeds onder ons. Het is al moeilijk geworden om je te herinneren hoe het leven voor de coronacrisis er nou eigenlijk uitzag. Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, maar om toch te proberen het dagelijks leven weer op te pakken wordt het vanaf 1 juni verplicht om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer. Dit betekent dat ook jij eraan zal moeten gaan geloven. Je kan je mondkapje natuurlijk kopen of je kan ervoor kiezen om er zelf één te maken. Als je er, ondanks het verplicht dragen van een mondkapje, toch nog graag modieus uit wil zien kan je bij dit bedrijf terecht.

Icing the Label maakt modieuze mondkapjes

In Den Haag zit het bedrijf Icing The Label. Zij maken modieuze mondkapjes in alle soorten en maten. Zo hebben ze onder andere leger, panter en glitter printen. Als je ze wil kopen moet je hier 20 euro voor betalen. Bedenk hierbij dat je ook het goede doel steunt. 3 euro van het aankoopbedrag wordt namelijk gedoneerd aan het Rode Kruis. Mede-oprichter Nienke de Jong vertelt tegen Editie NL het volgende: “We willen er een hip product van maken. Daar kunnen we wat mee in deze tijden”. Dat is Nienke de Jong en de 3 andere oprichtsters goed gelukt want ze hebben al ontzettend veel bestellingen binnen.

Het plan is uit nood geboren. De oprichtsters zaten namelijk zonder werk: “Onze inkomsten lagen stil en we dachten: we moeten iets anders starten. We laten ons creatieve brein niet stoppen door deze bizarre tijd, dus we zijn direct begonnen.” De mondkapjes zijn overigens niet medisch getest. Deze Instagrammers gebruiken mondkapjes en dachten ook trendsetters te kunnen zijn. Dit werd ze echter niet in dank afgenomen.