Mondkapjes zijn essentieel in de strijd tegen het coronavirus

Inmiddels zijn er al 50.000 mensen overleden door het toedoen van het coronavirus. Nog steeds slaat het virus nog wild om zich heen. Om zo min mogelijk mensen besmet te laten raken zijn er een aantal maatregelen ingesteld. Zo moeten alle zorgverleners, die zo hard nodig zijn om alle coronapatiënten te behandelen, mondkapjes dragen. Hierdoor lopen zij minder kans om besmet te raken en het op deze manier mogelijk te verspreiden onder het andere zorgpersoneel. Deze mondkapjes zijn dus essentieel. Want zonder zorgverleners gaan we het in deze tijd niet redden. Daarom zou je verwachten dat iedereen hiervan bewust is. Deze Instagram modellen gebruiken deze mondkapjes echter om likes te scoren. Dat komt hen op flink wat kritiek te staan.

Deze Instagram modellen hebben bikini’s gemaakt van mondkapjes

De influencers die de mondkapjes gebruiken als bikini’s, noemen deze bikini’s ‘quarankini’s’. Deze ‘quarankini’s’ zijn nu een heuse trend aan het worden. De dames die dit doen krijgen nu echter heel veel kritiek. Zo wordt de term ‘covidiots’ veelvuldig gebruikt door de vele mensen die reageren. Eén van de modellen die zich hieraan schuldig maakt is Yulia Ushakova. Het fitness model van Russische afkomst kreeg ondanks veel likes ook boordevol kritiek. Veel mensen zien de foto’s met afgrijzen aan. Jade Marie, een andere influencer met een ‘quarankini’, zag in dat het een niet al te handige actie van haar was en heeft de foto van zichzelf in een ‘quarankini’ verwijderd.

Bikini van wc-papier

Ook Yana Koshinka kreeg de volle lading over zich heen. Bij haar ging het echter niet om het gebruik van mondkapjes. Zij had namelijk een bikini aan van een paar laagjes wc-papier waar veel mensen erg boos om werden.