Big Brother wijkt niet voor het coronavirus

Het gaat om de deelnemers van de reallife show Big Brother in Duitsland. Zij zitten namelijk sinds 6 februari opgesloten voor het tv-programma. Bij Big Brother worden 14 deelnemers opgesloten in een huis. Hierbij worden ze compleet afgezonderd van de buitenwereld. Hierdoor hebben ze dus ook geen idee wat er zich in de wereld afspeelt. Het coronavirus heeft zich in korte tijd erg snel ontwikkeld wat betekent dat de deelnemers hier weinig tot geen kennis over hebben.

Is het wel verantwoord?

De makers van het programma hebben dus ook niet ingegrepen toen het coronavirus de controle over het dagelijks leven van de ‘normale’ mens overnam. Ze hebben de deelnemers niet geïnformeerd en zijn gewoon doorgegaan met het programma. De producenten zijn ook van plan om dit voor de rest van de opnames vol te houden. Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen. Als een familielid van een deelnemer besmet wordt met het coronavirus wordt de deelnemer in kwestie daar wel over geïnformeerd.

coronavirus Duitsland

De deelnemers zijn getest op het coronavirus

Om er zeker van te zijn dat het coronavirus niet in het huis van Big Brother kwam, werden de kandidaten van te voren getest of ze het virus hadden. Uit deze tests bleek dat geen van de kandidaten het coronavirus te hebben. Hierdoor zijn de kandidaten er in ieder geval vrijwel van verzekerd dat ze het coronavirus niet zullen krijgen zolang het programma loopt.

Eerder al ophef rond Big Brother

Vorig jaar was er bij Big Brother ook al ophef over het feit dat kandidaten niet geïnformeerd worden over bepaalde gebeurtenissen. Een oud-collega van deelneemster Janine Pink overleed terwijl Janine Pink aan het programma meedeed. Zij werd hier toen niet over op de hoogte gesteld. Zij heeft achteraf overigens laten weten blij te zijn geweest met deze beslissing.