De carrière van de Canadese rapper

Drake, pseudoniem van Aubrey Drake Graham, geldt als één van de meest invloedrijke rapper van dit moment. Hij tekende in 2009 een contract bij het platenlabel Young Money Entertainment van collega Lil Wayne, waarna een nieuwe ster geboren was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door champagnepapi (@champagnepapi)

In datzelfde jaar brak hij wereldwijd door. Hij bracht zijn mixtape So Far Gone uit, waar samenwerkingen met Lil Wayne, Bun B, Omarion, Lloyd en Trey Songz op stonden.Binnen twee uur na verschijning was het album al 2000 keer gedownload, waarna het de radiostations haalde en het door MTV werd betiteld als “The Hottest Mixtape of 2009”.

In de jaren die daarop volgden haalde Drake miljarden streams. Zijn bekendste nummer is God’s Plan uit 2018. Dat is één van de meest gestreamde nummers ooit. Niet voor niets staat Drake in de lijst met de top 10 rijkste rappers anno 2023.

Privéjet Drake gespot op Canadees vliegveld

Terug naar zijn privévliegtuig. De artiest beschikt over het duurste privéjet in het bezit van een beroemdheid op dit moment, en wel een Boeing 767, een toestel dat als gewone lijnvlucht zeker 351 passagiers kan huisvesten. In het toestel van de rapper kunnen zeker 30 mensen.

Het felblauwe ‘Air Drake’-toestel is zeer in het oog springend en hij wordt dan ook regelmatig gespot. Dit keer op Mirabel Airport, het vliegveld nabij de Canadese stad Montréal, op 5,5 uurtjes rijden van zijn geboortestad Toronto. Binnen in het toestel zijn onder meer luxe stoffen stoelen en banken, tafels en een flatscreen-tv. Het toestel heeft de rapper zo’n $ 185 miljoen gekost.