De rijkste rappers ter wereld en hun vermogen

Rapmuziek heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een gerespecteerd genre. Niet alleen in de Verenigde Staten, waar mensen als Eminem, Kanye West en Drake uitgegroeid zijn tot absolute wereldsterren, maar ook in Nederland is die ontwikkeling steeds meer terug te zien. Ook hier worden de hitlijsten gedomineerd door mannen als Lil’ Kleine, Boef, Josylvio en Lijpe.

Maar vanzelfsprekend zijn zij slechts een schim van wat de Amerikaanse artiesten zijn, niet alleen qua bekendheid, maar vooral qua vermogen. Doorbreken als rapper in Amerika betekent eeuwige roem, wonen in Beverly Hills tenmidden van de Hollywood-sterren en een gigantisch vermogen. Spoiler-alert: in de lijst staan dan ook enkel rapper die ‘The American Dream’ leven. Niet geheel verrassend. De lijst is hieronder te vinden:

10. Lil Wayne, vermogen van $ 170 miljoen

Sinds Lil Wayne zichzelf losweekte bij het Cash Money-label en zijn eigen label Young Money startte, ging de carrière van de rapper pas echt sky high. Met meer dan 36 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en talloze hits zoals Lollipop, Love Me en A Milli is hij de gerespecteerde nummer 10 in deze lijst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lil Wayne (@liltunechi)

9. Master P, vermogen van $ 210 miljoen

Master P vergaarde zijn gigantische vermogen met zijn eigen platenlabel No Limit Records, waarmee hij tientallen sterren zoals Snoop Dogg introduceerde. Zonder zelf écht hits te scoren hield Master P zich staande in de muziekwereld, en wist in zijn verdere carrière nog bekendheid als acteur te verwerven.

8. Pharrell Williams, vermogen van $ 250 miljoen

Pharrell Williams kennen we natuurlijk van zijn immense hit Happy uit 2013. Toch staat Pharrell te boek als een prominente naam binnen de hiphopscène, vooral als producer, waarmee hij liefst 10 Grammy’s pakte. Zijn $ 250 miljoen aan vermogen verdiende hij met, naast het produceren van muziek, als platenbaas, als mede-eigenaar van het Nederlandse kledingmerk G-Star én als creatief directeur van Louis Vuitton.

7. Eminem, vermogen van $ 260 miljoen

Eminem geldt als een absolute legende binnen de wereldwijde hiphop-community. Hits als Mockingbird, The Real Slim Shady en Without Me hebben hem een gigantisch vermogen van naar schatting $ 260 miljoen opgeleverd. Eminem geldt niet ten onrechte als één van de beste rappers aller tijden. Vraag dat namelijk maar aan zijn prijzenkast, waar liefst 15 Grammy’s in staan.

6. Drake, $ 270 miljoen

De enige niet-Amerikaan in deze lijst, hij is immers een Canadees. Drake is één van de producten van Lil Wayne die zijn carrière pas in 2009 startte. Des te knapper is het dat hij in deze lijst te vinden is. Niet gek overigens, zijn in 2018 gelanceerde nummer God’s Plan is één van de meest gestreamde nummers ooit. Hij wist mensen als Jay-Z, Eminem en zelfs 2Pac achter zich te laten qua verkoop, wat mee heeft geholpen aan zijn imposante vermogen van $ 270 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door champagnepapi (@champagnepapi)

5. Berner, vermogen van $ 420 miljoen

Berner heeft in zijn leven meer dan 40 albums uitgebracht en geldt daarmee als een zeer succesvolle artiest. Dat is niet het enige waarom de Amerikaan zo’n groot vermogen heeft: hij ontwikkelde een nieuw soort cannabis. Dat groeide uit tot het merk ‘Cookies’, waarmee Berner stinkend rijk is geworden. Ironisch wel, dat zijn vermogen precies $ 420 miljoen bedraagt…

4. Kanye West, $ 500 miljoen

‘Ye’ is misschien wel de meest controversiële in dit rijtje. We kunnen er een boek over schrijven, maar een provocerend White Lives Matter-shirt, antisemitische dreigementen, via sociale media uitgevochten ruzies met vrienden en vijanden hebben ervoor gezorgd dat Kanye geen miljardair meer is. Desondanks heeft de ex van Kim Kardashian met een vermogen van $ 500 miljoen niks te klagen.

3. Dr. Dre, vermogen van $ 550 miljoen

Dr. Dre is naast rapper bekend als de meest befaamde hiphopproducent ooit. Van Beats by Dr. Dre zul je vast wel eens gehoord hebben. De koptelefoons van dat merk zijn nog altijd zeer populair. Deze 58-jarige hiphoplegende wist mannen als Snoop Dogg, Xzibit, Eminem en 50 Cent te lanceren. Zijn vermogen van $ 550 miljoen is des te knapper, gezien hij slechts twee van zijn eigen albumreleases heeft.

2. Diddy, vermogen van $ 1,0 miljard

Diddy is naast rapper ook een mediamagnaat en – uiteraard – platenbaas. Zijn label Bad Boy Entertainment maakte onder meer The Notorious BIG bekend. Hij is niet alleen één van de rijkste rappers, maar ook één van de top 10 rijkste muzikanten ter wereld. Hij heeft veel succes gehad met zijn kledingbedrijf Sean John en zijn parfumlijn. Daarnaast leverde zijn muziek hem liefst 12 Grammy-awards op!

1. Jay-Z, vermogen van $ 2,5 miljard

De onbetwiste nummer één in deze lijst is Jay-Z, de man van zangeres Beyoncé. Jay-Z wist in zijn carrière meer dan 22 Grammy’s te scoren en verkocht honderden miljoenen platen. dat is maar een fractie van zijn inkomen in vergelijking met wat hij verdient met zijn label Roc-A-Fella Records, zijn kledinglijn Rocawear en zijn alcoholische merken. Hij is de eerste rapper die werd opgenomen in de Songwriters Hall of Fame, wat hem de terechte nummer 1 maakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)