De horeca biedt goed betaalde bijbaantjes in 2023

De horeca is deze zomer weer dé plek om goed geld te verdienen! Dit komt onder andere door het verhogen van het minimumloon sinds 1 juli 2023, en door de hoge vraag naar werknemers. De terrasjes stromen weer onverminderd vol, waardoor de horeca zich geen personeelstekort kan permitteren. Zodoende behoort werken in de horeca weer tot één van de best betaalde bijbaantjes van 2023. Je verdient in de bediening op z’n minst een bruto uurloon van 17,25 euro.

Als je liever achter de schermen werkt, kun je zelfs nóg meer verdienen: een keukenhulp verdient namelijk een erg welkome 23 euro bruto per uur! Maar misschien wil je juist de drukte opzoeken en werk je het liefst in een bruisende omgeving. Ook dan hebben we goed nieuws voor je: het festivalseizoen is weer in volle gang en ook op festivals wordt uiteraard ook erg veel personeel gevraagd. De werkzaamheden als festivalmedewerker worden beloond met een bruto uurloon van 18,98 euro.

goed betaalde bijbaantjes 2023 zomer salaris

Met welke andere bijbaantjes verdien je veel geld?

Horecawerk ligt misschien voor de hand, maar er zijn legio andere mogelijkheden om deze zomer flink wat geld binnen te harken. Als je graag fysiek aan de slag gaat, levert schoonmaakwerk bijvoorbeeld ook aardig wat geld op en kun je rekenen op een bruto uurloon van 15,95. Voor de echte spierbundels ligt er ook nog een bijbaan als verhuizer in het verschiet: je kunt dan vanuit gaan dat je 15,48 euro bruto per uur verdient. Een ander populair bijbaan onder studenten is orderpicking, waarbij je je bezighoudt met de verwerking van inkomende en uitgaande goederen. Je bent een onmisbare schakel binnen een geolied logistiek proces en daarmee goed voor een bruto uurloon van 16,10 euro.

Als je houdt van een bijbaan binnen de logistieke sector is er ook altijd nog de mogelijkheid om planner te worden. Je kunt dan rekenen op een bruto uurloon van 18.40 per uur. Voer je liever een zittend beroep uit, dan heb je ook genoeg keuze: in de marketing valt goed geld te verdienen met een gemiddeld salaris van 17,35 bruto per uur en als administratief medewerker verdien je al gauw een bruto uurloon van 16,59 euro. Tot slot kun je als Virtual Assistent ook lekker cashen: met een bruto uurloon van 16,68 zit jij deze zomer gebakken en kun je je bankrekening even goed spekken!