Het minimumloog gaat omhoog

De stijging van het minimumloon diende zich al een tijdje aan. Hoewel de ergste inflatie inmiddels voorbij lijkt te zijn, zijn bijvoorbeeld de boodschappen nog erg duur en zijn er nog altijd veel mensen die moeite hebben om rond te komen. Ook mensen die gewoon full-time werken.

Op 1 juli stijgt het minimumloon voor werknemers in Nederland boven de 21 jaar naar een brutobedrag van 1.995 euro per maand. Ter vergelijking: aan het begin van 2019 was het Nederlandse minimumloon nog € 1.615,80 euro bruto. Een bizar verschil, maar daar moet natuurlijk wel de kanttekening bij worden gezet dat de inflatie destijds nog niet zo groot was als nu.

De grootste stap voor de minimumlonen werd afgelopen januari al gezet, toen het met liefst 10% steeg. Daar komt nu nog zo’n 3,13% bij, wat ongeveer gelijk staat aan de inflatie. Een meevaller! Maar wat houd je netto nou eigenlijk over?

Volgens HR-bureau Vismal|Raet ontvangen werknemers met een minimuminkomen nu netto € 1.857,73. Het salaris dat werknemers minimum ontvangen stijgt naar een bedrag van 1.894 euro. Vanaf volgende heb je dus 36,27 euro extra te besteden. Scheelt toch weer!