Red Bulls mede-eigenaar Dietrich Mateschitz privé-eiland Laucala

Laucala (uitgesproken als Lathala) is gelegen in de prachtige doorschijnende blauwe wateren van het noorden van Fiji. Het is een eiland resort dat eigendom is van de Oostenrijkse miljardair Dietrich Mateschitz, mede-eigenaar van het wereldbekende Red Bull. Hij kocht het eiland in 2003 van Michael Forbes voor ongeveer 8,6 miljoen euro. En Dietrich spendeerde honderden miljoenen dollars om het om te toveren in een volledig zelfvoorzienend wonderland.

privé eiland eigenaar Dietrich Mateschitz red bull

Het landgoed heeft in totaal 240 hectare landbouwgrond. Het geheel is voorzien van zijn eigen baaien, kokosnoot plantages, bijenkorven, boerderijen en nog veel meer. Het eiland is bijna helemaal zelfvoorzienend. Het produceert 80% dat nodig is om Laucala’s maximaal 89 gasten en 370 personeelsleden te voeden. Als je beseft dat er zo’n 4 personeelsleden aanwezig zijn per gast, dan kan je al bedenken hoe luxe het is.

Een verblijf kost 5.000 euro per nacht

Er zijn 25 ‘gewone’ villa’s vanaf 5.000 euro per nacht. Deze zijn allen gelegen aan privé stranden, boven lagunes en op kliftoppen. De villa’s zijn zelf gebouwd van natuurlijke materialen zoals regenhout, drijfhout, koraal, palm en kiezels; wat het geheel een ongerepte en paradijselijke uitstraling geeft.

Elke villa is omgeven door ten minste 250 vierkante meter tropische bossen. Deze komen ’s ochtends tot leven met het gezang van ijsvogels, papegaaien en Fiji’s fabelachtige oranje duiven. Er is een familiezwembad, een cabana, een luxe badkuip, twee buitendouches en drie zonnedekken met ligbedden met uitzicht op het strand. En ja, het is een hoop geld, maar je krijgt zeker waar je voor betaalt. Want niet alleen is het volledig voor je gedekt, je bent ook volledig beschermd met een team van beveiliging dat je zelf niet eens opmerkt.

privé eiland red bull eigenaar Dietrich Mateschitz

red bull eigenaar prive eiland

Laucala’s vele faciliteiten

De faciliteiten van Laucala zijn net zo over the top. Het hoofdzwembad is gigantisch. Het is meer dan 500 vierkante meter groot, met rivieren, watervallen en loopbruggen. Verder heeft het eiland 5 restaurants en om fit en gezond te blijven is er een fitnessruimte en een yoga/pilates-centrum. Ook aan andere sporten is gedacht. Het eiland heeft een manege, een 72-par golfbaan, een indrukwekkende spa die zijn eigen watersportcentrum. Kortom: alles wat je vakantie-hartje maar begeert.

prive eiland en resort

eigenaar van red bull Dietrich Mateschitz privé eiland

eigenaar red bull resort en privé eiland

Op zoek naar een droomvakantie voor een fijne prijs? Bekijk dan deze Griekse bungalows, het perfecte alternatief voor de Malediven.