Het privé eiland van Nicolas Cage

Acteur Nicolas Cage heeft een succesvolle carrière gehad tot nu toe en heeft daar zeker ook wel een goed zakcentje mee verdiend. Cage is onder andere bekend van films als Face/Off, National Treasure en de recente film The Unbearable Weight of Massive Talent. Hoewel zijn vermogen niet meer is wat het ooit was, bezit hij nog altijd enkele zeer prijzige dingen. Verschillende huizen over de hele wereld bijvoorbeeld. Ook bezit Nicolas nog iets anders wat de meeste mensen niet hebben: een eigen eiland in de Atlantische Oceaan.

 

Het eiland heet Leaf Cay en ligt in de Exuma, een district in de Bahama’s. Het eiland is ongeveer 121.400 vierkante meter, dus hoewel er genoeg ruimte is, kun je er ook niet echt verdwalen. Momenteel is er helemaal geen bebouwing op het eiland. Of het ooit de bedoeling was om er wel iets te bouwen zullen we nooit weten. Hoe dan ook zal Cage er waarschijnlijk niet meer iets laten bouwen, want het staat momenteel te koop.

eiland Leaf Cay in de Bahamas cage
Foto: Private Island Online

Voor hoeveel verkoopt de acteur Leaf Cay?

Nicolas Cage kocht het eiland in 2006, dus dat is al heel wat jaren geleden. Hij betaalde er toen ‘slechts’ $3 miljoen voor. Sindsdien is hij al wel een tijdje aan het proberen om het te verkopen, net zoals veel van de huizen en gebouwen die hij in zijn bezig had. Dat is hem nog steeds niet gelukt en misschien heeft dat ook wel iets met de vraagprijs te maken. Volgens Private Islands Online staat Leaf Cay namelijk te koop voor maar liefst $7,5 miljoen. Dat is ruim twee keer zoveel als Nicolas Cage ervoor betaalde zestien jaar geleden. Daarvoor krijg je nu dus een eiland zonder bebouwing, maar met mooie stranden en een prachtige natuur. Nu alleen nog dat geld bij elkaar krijgen.