Copps Island kan jouw privé-eiland worden

Er is geen betere plek om in isolatie te zitten dan Copps Island. Het eiland ligt aan de kust van Connecticut, op iets meer dan een uur van New York City. Het zes hectare grote eiland ligt op de plek waar het Long Island Sound, de riviermond, de Norwalkrivier kruist. Het privé-eiland is per boot bereikbaar vanuit Cove Marina. Het is één van de 25 eilanden van de Norwalk eilandengroep.

copps island privé-eiland kopen in Amerika

Aan woonruimte geen gebrek

Op het hoogste punt van eiland zelf staat een gezellig huis met drie slaapkamers. Het huis biedt een geweldige kamer met mooi uitzicht op de kust. Ook heeft het een veranda waar je kunt genieten van je eten of om ’s avonds laat te loungen. Het mooiste aan het huis is de hoofdslaapkamer: deze ligt op de tweede verdieping.

copps island interieur

De kamer is compleet met een kathedraalplafond en gehuld in ramen die uitkijken op het Long Island Sound. Alle zeven kamers in het huis zijn uitgerust met plafondventilators.

Copps Island veranda

Bill Grey, die de afgelopen vijftien jaar huisopzichter is geweest op Copps Island, telt lindebomen, Russische olijfbomen, wasberen, zeeschildpadden en af en toe een adelaar onder de bezoekers. Bij eb verbindt een zandbank het eiland met de Crow- en Chimon-eilanden.

Copps Island slaapkamer

De eilandeigenaar breidde het bestaande huis uit met een zeshoekige toevoeging die op een vuurtoren lijkt. “Als je alle vogels hoort fluiten terwijl je buiten op de veranda je diner eet, dat is gewoonweg heerlijk.” geeft Grey aan.

Zit je toch liever iets dichter bij Nederland? Bekijk dan dit Schotse eiland even. Ook deze is te koop, voor een schamele 280.000 euro. Dit eiland is deel van de Shetland eilanden en ligt ten noorden van Schotland. Dit eiland is flink groter dan Copps Island. Het eiland is namelijk zo’n 26 hectare groot.