Van privé-eiland naar Airsoft-warzone

In het zuiden van Kroatië bevindt zich het privé-eiland van Mrcara. Het eiland is compleet omgetoverd tot een airsoft-warzone. Voor wie niet bekend is met de sport: airsoft is een simulatiespel van het leger waarin een echte omgeving wordt nagebootst en twee teams het tegen elkaar opnemen. In plaats van echte kogels wordt er geschoten met kleine milieuvriendelijke balletjes van 6mm groot. Wachttorens, betonnen bunkers, ondergrondse tunnels, loopgraven met prikkeldraad en uitkijkpunten voor de echte snipers onder ons. Alles is aanwezig om er een echte uitdaging van te maken.

 

Wil je dit graag met je vrienden boeken tijdens je vakantie in Kroatië? Neem dan eens contact op met Adriatic Airsoft. Zo wordt jullie vakantie in Kroatië opeens een stuk heftiger.

De omgeving

Op het eiland Mrcara valt behalve dit spektakel niet veel te beleven, maar op het eiland er pal naast wel. Lastovo, ook wel ‘Island of bright stars’ genoemd, heeft prachtige stranden en er valt een hoop te ontdekken. Zo kun je een bezoekje brengen aan de vuurtoren van Struga. De vuurtoren is gebouwd in 1839 en ligt in de prachtige Skrivena Luka baai. Of neem eens een kijkje bij de kerk, genaamd naar de twee pastoren Ss.Cosmo and Damian op het dorpsplein. Misschien wel het allermooiste dat te vinden is op het eiland zijn de grotten van Rača. De oudste sporen van mensen dateren terug van 4000 voor Christus. Ook zijn er nederzettingen te vinden die dateren uit de vroege steentijd tot het Romeins Imperium. Het is ook de enige grot die 100% veilig te bezoeken is op het eiland. Wel aan te raden: neem een zaklamp mee. Je zal hem nodig hebben

Deze foto’s staan op de officiële site voor toeristen van het eiland. Al zin gekregen om het vliegtuig te pakken?