Wentworth Miller niet te zien in Prison Break seizoen 6

Even een opfrisser voor iedereen die niet meer precies weet waar Prison Break over ging (of de serie nooit heeft gekeken). In de vette actieserie wordt de broer van Michael Scofield ten onrechte ter dood veroordeeld. Michael bedenkt vervolgens een ingenieus ontsnappingsplan. Hij laat zich vrijwillig opsluiten in de gevangenis waar zijn broer zich bevindt.

Samen en met de hulp van een aantal gevangenen werken ze aan Michaels plan. Maar het leven in de gevangenis is hard en niet alles gaat zoals gepland. Het zorgde voor vijf spannende seizoenen. In september werd via Instagram Prison Break seizoen 6 aangekondigd. Maar Wentworth Miller heeft aangegeven niet meer in de serie te zullen spelen.

Prison Break seizoen 6

Geaardheid is reden dat Wentworth Miller niet langer Michael Scofield wil spelen

Wentworth Miller was hét gezicht van Prison Break. Daar speelde hij de heteroseksuele Michael. Maar in 2013 kwam de acteur uit de kast. Nu heeft hij aangegeven dat hij niet langer heteroseksuele rollen wil spelen. Volgens de acteur zijn de heteroseksuele verhalen namelijk al verteld en wilt hij zich focussen op homoseksuele types. Het zorgde voor veel onduidelijkheid over Prison Break seizoen 6.

Ook Dominic Purcell stopt met Prison Break seizoen 6

De broer van Michael, genaamd Lincoln, wordt gespeeld door Dominic Purcell. Dominic Purcell deelde via zijn Instagram dat hij begrip heeft voor Wentworth Miller. Hij zegt over Prison Break seizoen 6: ‘it’s not gonna happen.’

Als het verwachte zesde seizoen er toch komt, zullen beide ‘broers’ niet te zien zijn. Dominic Purcell heeft namelijk aangegeven dat hij achter Wentworth’s beslissing staat, hem niet zal overhalen en zelf ook niet meer de rol van Lincoln zal vertolken.

Prison Break seizoen 6

Definitieve einde voor Prison Break 

Voor het zesde seizoen betekent dit dat als de serie toch doorgaat, dit met andere hoofdpersonages zal zijn. Voor fans van de serie zijn de twee acteurs echter dé gezichten van Prison Break. De kans is groot dat dit dus het definitieve einde van de serie zal zijn. De vette serie heeft een 8.3 als IMDb-score en is te kijken via Netflix.