Tim van Rijthoven is de onverwachte winnaar van de Lebéma Open

Misschien zegt de naam je nog niet heel veel. Dat kan ook wel kloppen, want de 25-jarige tennisser uit Roosendaal is onder het Nederlandse publiek nog relatief onbekend. Tot afgelopen weekend. Tennisspeler Tim van Rijthoven ging er afgelopen weekend vandoor met de titel in de Libéma Open, de officiële naam van het ATP-toernooi.

Hij speelde tegen de nummers veertien, negen en de nummer één van de wereld. Van Rijthoven werd zelf toegelaten tot het toernooi door het winnen van een wildcard en heeft nu zijn plek in de top 100 verzekerd. Op zijn Instagram lijkt hij toch al aardig populair te zijn met 22.8 duizend volgers. Dat zal in de toekomst alleen nog maar oplopen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim van Rijthoven (@timvrijthoven)

Het prijzengeld voor het winnen van het tennistoernooi in Rosmalen

Naast een gigantisch applaus en een prachtige winnaarsschaal valt er ook nog een enorme prijzengeld te verdienen. Dat is natuurlijk ook niet zo gek aangezien het winnen van een wedstrijd altijd hard werken is, laat staan het winnen van een heel toernooi. De Libéma Open is één van zeven zogeheten ATP-toernooien dat op gras gespeeld wordt. ATP staat voor Association of Tennis Professionals en is de organisatie die jaarlijks tennistoernooien en grandslamtoernooien organiseert.

Het winnen van ATP-toernooien levert de spelers punten op waardoor je positie op de wereldranglijst kan schuiven en dus van groot belang voor de spelers. Daarnaast gebruiken veel professionele tennisspelers de Libéma Open als een goede voorbereiding op de ultieme wedstrijden van Wimbledon. Maar hoe hoog is het prijzengeld waar de winnaar mee naar huis gaat?

Het bekende nieuwsblog voor al het nieuws rondom tennis, de peRFect Tennis, heeft het bedrag van het prijzengeld op zo’n 648.130 euro geschat. In zowel 2020 als 2021 ging het toernooi niet door en volgens hen is het prijzengeld van dit jaar met zo’n 1.95 procent gestegen sinds 2019. Dat is lekker meegenomen voor onze Tim van Rijthoven. De winnaar ontvangt een cheque van maar liefst 98.580 euro. Hoewel Medvedev vast zal balen van zijn tweede plek, krijgt hij ook nog een lekker winstbedrag van 57.505 op zijn rekening.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim van Rijthoven (@timvrijthoven)

Hoe ziet de toekomst van Tim van Rijthoven eruit?

Nu hij de nummer één van de wereld, Daniil Medvedev, heeft verslagen blijft de vraag wat de toekomstplannen zijn voor Tim. Na zo’n prestatie kan het toch niet zo zijn dat we niks meer van de jongeman gaan horen? Na afloop van zijn winst heeft hij uitgesproken nog niet bekend te zijn met zulke grote overwinningen en dat hij nog niet helemaal besefte wat er nou precies gebeurt is. Wat er allemaal nog gaat komen en gebeuren valt natuurlijk niet te voorspellen, maar Tim geeft gelukkig aan nog veel meer prijzen te willen winnen. Eerst kan hij lekker nagenieten van de mooiste dag van zijn leven. Gefeliciteerd Tim!

Ben je nou een tennisliefhebber en ben je benieuwd hoeveel je eigen kunt verdienen met deze topsport? Check dan nog even deze lijst van de 10 best betaalde tennissers van dit moment.