Welke tennissers verdienen momenteel het meest?

In feite zijn er twee wegen van inkomsten: sponsordeals en het meedoen aan tenniswedstrijden- en toernooien. Sommige spelers verdienen het grootste deel van hun geld met sponsoren, terwijl andere spelers het grootste deel van hun inkomsten uit prijzengelden halen. Bijvoorbeeld de tennisser en het beroemde gezicht Federer. Hij verdient het grootste deel van zijn miljoenen via sponsoren, terwijl de meeste spelers hun geld verdienen door een combinatie van beide. Het verschil is groot tussen de best betaalde tennissers en degene die daarna komen.

1. Roger Federer – 84 miljoen dollar

Iedereen kent de 40-jarige tennisser Federer wel. Nu Roger Federer in de veertig is, heeft de tenniskampioen jaren de tijd gehad om een ​​indrukwekkende aanhang en een evenarende wereldranglijst te krijgen. Hij staat op de wereldranglijst op plek 16 en op de eerste plek van de best betaalde tennissers. Dat met meer dan 73 miljoen euro in het afgelopen jaar.

2. Naomi Osaka – 55,2 miljoen dollar

Naomi Osaka is een van de nieuwkomers in de wereld van de best betaalde tennissers. De nu 24-jarige werd op haar 22ste door de Women’s Tennis Association op nummer één gezet. Ze is ook de eerste speler uit Japan, man of vrouw, die ooit een nummer één titel heeft behaald en is de best betaalde tennisspeelster. Op de wereldranglijst staat ze op plek 4.796.

3. Serena Williams – 35,5 miljoen dollar

Serena Williams is een naam die al tientallen jaren op en naast het veld wordt gebruikt. De superster is tussen 2002 en 2017 op maar liefst acht keer op de eerste plaats geëindigd. Op de wereldranglijst heeft zij momenteel plek 47 te pakken.

4. Novak Djokovic – 33,4 miljoen dollar

Djokovic staat op nummer één van de wereldranglijst, maar op nummer vier van de best betaalde tennissers ter wereld. Dat met maar liefst meer dan 30 miljoen euro.

5. Kei Nishikori – 26,6 miljoen dollar

Kei Nishikori is de volgende Japanse krachtpatser die op de lijst staat. Met een geweldige portefeuille van overwinningen op zijn naam, was het slechts een kwestie van tijd om enkele miljoenendeals te sluiten.

6. Rafael Nadal – 26,5 miljoen dollar

Nadal is een van de beroemdste tennissers ooit. Hij staat op plek zes van de wereldranglijst en ook op plek zes van de best betaalde tennissers. Dat met een bedrag van meer dan 23 miljoen euro per jaar. Vanaf een bescheiden begin werd Nadals talent snel opgemerkt door degenen die hem het dichtst bij stonden, die hem op 12-jarige leeftijd zijn weg naar roem zagen beginnen. Vandaag de dag blijft hij indruk maken, zowel op als naast het veld

7. Daniil Medvedev – 14,7 miljoen dollar

Daniil komt uit Rusland en is een nieuwkomer in de rijkdom van de tenniswereld. De 25-jarige komt warm binnen en heeft een aantal serieuze deals gesloten met zijn indrukwekkende vaardigheden. Daardoor staat hij op plek zeven van best betaalde tennissers.

8. Dominic Thiem – 10,9 miljoen dollar

Dominic Thiem is een Oostenrijkse tennisser en is momenteel een van de best betaalde tennissers wereldwijd. Dat op een leeftijd van 28 jaar.

9. Stefanos Tsitsipas – 7,5 miljoen dollar

Stefanos Tsitsipas, een van de jongste spelers op de lijst, komt uit een bloeiende tennisfamilie, dus het is geen verrassing dat hij naam heeft gemaakt op het hoofdpodium. De 23-jarige Stefanos staat in deze lijst op plek zeven en werkt samen met merken als Adidas en Rexona.

10. Alexander Zverev – 5,5 miljoen dollar

De Duitser Alexander Zverev sluit dit lijstje af met zijn miljoenenbedrag.

Benieuwd naar hoeveel prijzengeld de nummer één van de wereld heeft gewonnen? Zoveel prijzengeld heeft Novak Djokovic al gewonnen met tennis.