Het prijzengeld van Novak Djokovic

Djokovic heeft in totaal 90 titels gewonnen, waarvan 86 in het enkelspel, 1 in het dubbelspel, 1 Davis Cup-titel, 1 Laver Cup-titel en 1 ATP Cup-titel. Hij heeft ook 3 Challengers gewonnen in het enkelspel. Met alle toernooien waar de tennisser aan mee heeft gedaan heeft Novak Djokovic meer dan 153 miljoen dollar aan prijzengeld gewonnen.

Hij is een van de drie spelers die meer dan 100 miljoen dollar hebben verdiend aan prijzengeld in het professionele mannentennis. De andere twee zijn Roger Federer en Rafael Nadal. Na zijn negende titel op de Australian Open in 2021, evenals zijn zesde kampioenschap op Wimbledon en zijn tweede overwinning op de Franse Open, loopt Djokovic ook voorop in prijzengeldinkomsten in 2021. Hij is goed voor bijna 7,5 miljoen dollar.

Benieuwd naar zijn totale vermogen? Lees dan het vermogen van Novak Djokovic.

Hoeveel verdien je als je een toernooi wint?

Het prijzengeld per toernooi is altijd anders. Het prijzen geld bij het Franse toernooi Roland Garros in 2021 was voor de winnaar bijvoorbeeld 1,4 miljoen euro. Dat prijzengeld was voor de mannen en vrouwen. De prijs bij het toernooi US Open is voor de mannelijke winnaar 3,8 miljoen dollar. Bij het toernooi Wimbeldon 2022 is voor de winnaar van het enkelspel mannen een prijs van 2.250.000 pond. Er gaat dus ontzettend veel geld om in de professionele tenniswereld.

Benieuwd naar wat de bekende Nederlandse tennisster Kiki Bertens heeft verdiend? Lees dan over het totale prijzengeld van Kiki Bertens.