De prijzen van Ziggo abonnementen stijgen flink per 1 juli 2023 Media

De prijzen van Ziggo abonnementen stijgen flink per 1 juli 2023

We schrikken ons de laatste tijd een hoedje als we erachter komen hoe duur sommige producten en diensten zijn geworden door de inflatie, maar nu is het weer raak. Ziggo heeft aangekondigd dat de prijzen van abonnementen per 1 juli 2023 flink zullen stijgen.

De prijzen van Ziggo abonnementen gaan omhoog

Naast alle prijsstijgingen in supermarkten, energie enĀ  andere producten, is er nu sprake van een zogenoemde tweede ronde-effecten. Dit houdt in dat bedrijven hun prijzen verhogen omdat de prijzen zijn gestegen. Dit is ook het geval bij Ziggo. Klanten van Ziggo moeten namelijk vanaf juli 2023 fors meer betalen voor internet, tv en vaste telefonie.

Zo past Ziggo dit jaar namelijk een inflatiecorrectie toe voor de prijzen van hun abonnementen. Daarbij hanteert de provider de gemiddelde prijsstijging van het CBS met de inflatie van 2022 als uitgangspunt, en die lag toen op gemiddeld 10 procent. Dit betekent dat de maandelijkse abonnementsprijs met gemiddeld 8,5 procent stijgt voor oude en nieuwe klanten.

Prijzen-Ziggo-abonnementen

Deze stijging is wel erg afhankelijk van het abonnement dat je hebt. Zo gaan voor de oude pakketprijs de prijzen per maand met 2 euro voor kabel TV tot 6,75 euro voor alles-in-1 complete omhoog vanaf juli 2023.

Ziggo is een van de duurste aanbieders

Door deze prijsstijgingen wordt Ziggo een van de duurste aanbieders op het gebied van internet, tv en telefonie. Zo zijn er verschillende concurrenten die via glasvezel dezelfde internetsnelheid of hogere snelheden aanbieden tegen lagere tarieven.

Op social media is er dan ook veel ontevredenheid over de prijsstijgingen van Ziggo te lezen. Echter is het niet gemakkelijk om van Ziggo naar een andere aanbieder te gaan. Zo is kosteloos opzeggen namelijk niet mogelijk voor het einde van je contract omdat de inflatiecorrectie volgens Ziggo wordt toegepast volgens de algemene voorwaarden van je abonnement.

de prijzen ziggo internet tv

Maar er is wel een alternatief om de prijzen van je abonnement omlaag te kunnen brengen, dit is het zogenaamde downgraden van Ziggo. Hierdoor zijn de prijzen aanzienlijk lager, alleen moet je dan wel genoegen nemen met trager internet. Iets wat voor velen een lastige beslissing zal blijven, maar gelukkig duurt het nog even tot het juli is.