Geld besparen op boodschappen

Iedereen heeft natuurlijk wel gemerkt dat de boodschappen een stuk duurder zijn geworden dan voorheen. Veel mensen proberen dan ook op alle mogelijke manieren geld te besparen op hun boodschappen, en als je geld wilt besparen op boodschappen is het, gezien het prijsverschil, zeker geen slimme actie om voorgesneden groenten of fruit te kopen. Ook al is het erg verleidelijk en zeker handig dat deze gezonde lekkernijen al voorgesneden te koop zijn. Bovendien is de voorgesneden groente vaak ook al eens van tevoren gewassen.

 

Wat is het prijsverschil tussen ongesneden en voorgesneden groenten en fruit?

Als voorbeeld nemen we broccoli. Zo kost een zak van 400 gram broccoliroosjes bij de Albert Heijn namelijk 2,29 euro, terwijl je voor een hele broccoli van 500 gram, maar 0,99 euro betaalt. Dat is een flink verschil in prijs. Het kost je misschien wat meer werk tijdens het koken, maar om geld te besparen is het zeker wel de moeite waard. Kijk maar eens naar de prijs per kilo als je dit omrekent. Zo kost een losse broccoli 1,98 per kilo. Wanneer je besluit deze voorgesneden te kopen, betaal je maar liefst 5,73 euro per kilo! Zo zie je maar weer dat er een behoorlijk prijsverschil tussen voorgesneden en ongesneden groenten en fruit zit.

voorgesneden groenten fruit prijsverschil

Zoveel duurder zijn voorgesneden groenten en fruit

Als ander voorbeeld nemen we ijsbergsla. Iets wat vaak gekocht wordt, want veel mensen maken weleens een salade. Dan is het natuurlijk handig om de ijsbergsla al voorgesneden te hebben. Zo betaal je voor een krop ijsbergsla bij de Albert Heijn 0,69 euro. Dat is ongeveer 600 tot 800 gram. Een zak voorgesneden ijsbergsla kost 1 euro. Dit prijsverschil is zeker niet groot als het voorbeeld dat we van de broccoli gaven, alleen krijg je voor een zak voorgesneden ijsbergsla van 1 euro slechts 200 gram. Dat betekent dat je voor een kilo voorgesneden sla dus 5 euro kwijt bent. Hiervoor kun je vijf kroppen sla kopen. Het prijsverschil tussen voorgesneden en ongesneden groenten en fruit is dus zeker te merken.

Eindoordeel

Natuurlijk kun je weleens voorgesneden groente of fruit kopen, maar als je echt kosten wil besparen, en ook goed nadenkt over de hoeveelheid die je voor de prijs krijgt, kun je toch het beste kiezen om voor ongesneden groenten en fruit in de supermarkt.

Meer lezen over groenten en fruit? Lees hier of diepvriesgroenten gezonder zijn.