De carrière van Gordon Ramsay

De chef-kok werd in 1966 geboren in Johnstone, Schotland en groeide op in Engeland. In 1997 richtte hij zijn wereldwijde restaurantgroep Gordon Ramsay Restaurants op. Hij heeft in totaal 17 Michelin-sterren gekregen en heeft er momenteel nog zeven. Nadat hij in 1999 beroemd werd dankzij de Britse tv-miniserie Boiling Point, groeide Ramsay in 2004 uit tot één van de bekendste en meest invloedrijke chef-koks van het Verenigd Koninkrijk.

 

De chef is heerlijk zichzelf op tv: lekker grof en direct

Als we een ding zeker weten is dat Gordon Ramsay geen blad voor de mond neemt. Zeker niet als het gaat om dingen die in de keuken fout gaan of wanneer er iemand niet luistert. En dat laat hij meestal op een nietsontziende manier met een aantal scheldwoorden weten. Deze twee eigenschappen maken hem zowel een geliefde als gehate tv-persoonlijkheid. Hij is dan ook hét gezicht van programma’s als Kitchen Nightmares, Hell’s Kitchen en MasterChef (U.S.). Zijn uitbarstingen en, laten we dit niet vergeten, skills in de keuken leveren hoge kijkcijfers op. En het blijft niet alleen bij hoge kijkcijfers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gordon Ramsay (@gordongram)

Het vermogen van Gordon Ramsay

In de afgelopen jaren heeft Gordon Ramsay heel wat miljoenen bij elkaar weten te verdienen. Dit heeft hij niet alleen dankzij al die verschillende tv-programma’s waar hij desondanks veel geld mee verdiend. Hij bezit namelijk ook nog eens 35 restaurants. Volgens The Sun, wordt in 2023 het vermogen van Gordon Ramsay geschat op £ 610 miljoen, waarbij hij naar verluidt elk jaar £ 90 miljoen mee naar huis neemt.

Gordon heeft zijn geld verdiend door ook aan de overkant van de zee te werken. Hij is namelijk ook een grote naam op de Amerikaanse televisie. En dat is nog niet alles, hij kan ook nog wat leuks bijschrijven met dank aan sociale media. Daar krijgt hij naar verluidt tot £ 46.000 per gesponsorde post op Instagram kan verdienen. Hij heeft het dus goed voor elkaar die Chef Ramsay.